Euphorbia epithymoides

Euphorbia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia epithymoides, også kendt som puder plante, er en flerårig plante, der tilhører Euphorbiaceae familien. Planten har iøjnefaldende gule blomstertoppe, der blomstrer om foråret og elegant stikker op over det grønne løv. Bladet er aflangt og mørkegrønt. Euphorbia epithymoides kan blive op til ca. 50 cm høj og trives godt i fuld sol eller halvskygge. Denne plante er hårdfør og tiltrækker sommerfugle, hvilket gør den til en smuk tilføjelse til haver og bede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Bladene kan ændre farve og falde af om efteråret. Det er en flerårig plante, der skyder nyt hvert forår.

  Planten er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det er en stærk og robust haveplante, der er godt rustet mod kolde temperaturer. Det anbefales at beskytte planten ved ekstrem frost.

  Ja, denne plante er let at passe. Den kræver lidt vand og næring, og trives godt både i sol og skygge. Derudover kræver den lidt beskæring.

  Planten har brug for plads til at sprede sig frit, så det anbefales at lade ca. 30 cm mellem hver plante. Husk, at planten nemt kan formere sig, så tilstrækkelig plads er vigtig. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst.

  Euphorbia epithymoides trives bedst i fuld sol eller halvskygge, men kan også trives godt i skyggefulde områder. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssigt vand for at fremme væksten. Det er en alsidig plante, der kan tilpasse sig forskellige vækstbetingelser.

  Denne plante har ikke brug for meget vand og kan klare sig godt i tørre perioder. Giv den cirka en gang om ugen vand, især i tørre somre. Sørg for, at jorden kan tørre godt ud mellem vandingerne.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle, bier og andre bestøvere på grund af nektarrige blomster. Det er et fremragende valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, da den tiltrækker insekter, der sørger for bestøvning og mad til andre dyr. Derudover kan planten give beskyttelse og skjul til små dyr. Planter bidrager til et sundt og varieret levested for forskellige typer organismer.

  Denne plante blomstrer fra april til juni, og blomstringen varer normalt cirka 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en solelskende haveplante, der trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give tilstrækkeligt med vand i varme perioder.

  Nej, planten "Euphorbia epithymoides" er ikke spiselig. Plantens saft kan forårsage hudirritation ved kontakt. Det er derfor vigtigt at være forsigtig med denne plante i haven.

  Ja, som en haveplante kan jeg dæmpe lyd ved at absorbere og reflektere lydsvingninger i haven. Mine blade og grene fungerer som en lydbarriere og hjælper med at reducere omgivende støj. Derudover bidrager mine voksende egenskaber til at absorbere lyd i det udendørs rum.

 • Det anbefales at beskære planten efter blomstring, dette bør gøres bedst om foråret. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten til den ønskede højde for at bevare formen. Sørg for at bære handsker, da plantens saft kan forårsage hudirritation.

  Haveplanter som disse har brug for moderat vand og skal have godt drænet jord. Giv vand, når det øverste lag af jorden føles tørt, men undgå at planten står i vand. For meget vand kan føre til rådne rødder.

  Haveplanter har brug for næringsrig og veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt og give planten tilstrækkelig vand. Sørg også for, at potten har tilstrækkeligt drænhuller.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord, der er let fugtig. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodældrøt. Tilføjelse af organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for fugtig. Undgå for våde placeringer for at forhindre rådne rødder.

  Det anbefales at beskytte denne plante mod hård frost om vinteren ved f.eks. at anvende et mulchlag omkring rødderne. En afdækningsduk eller fiberdug kan også placeres over planten for at undgå frostskader. Sørg for, at planten ikke står for vådt i løbet af vinterperioden for at undgå råd.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og er tørketålende, så regelmæssig vanding er ikke nødvendig. Fjern visne blomster for at holde planten sund. Det anbefales at beskære planten om foråret.

  Have brug for næringsrig jord til god vækst. Brug en organisk gødning om foråret for optimale resultater. Overgødskning bør undgås for at undgå skade på planten.

  Mulch hjælper med at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt ved haveplanter. Det kan også hjælpe med at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer og forbedre jordens struktur. Vælg organisk mulch, såsom blade eller træflis, for det bedste resultat.

  Haveplanter foretrækker generelt neutral til let sure jordbunde med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere pH-værdien og justere den om nødvendigt for at fremme plantens sundhed og vækst. For sur eller basiske jordbunde kan hæmme optagelsen af næringsstoffer.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du bruge naturlige fjender som marihøner eller snyltehvepse. Derudover kan du også manuelt fjerne skadedyr ved fx at skylle bladlus væk med vand. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr for at kunne gribe hurtigt ind.

 • Beskrivelse

  Euphorbia epithymoides, også kendt som puder plante, er en flerårig plante, der tilhører Euphorbiaceae familien. Planten har iøjnefaldende gule blomstertoppe, der blomstrer om foråret og elegant stikker op over det grønne løv. Bladet er aflangt og mørkegrønt. Euphorbia epithymoides kan blive op til ca. 50 cm høj og trives godt i fuld sol eller halvskygge. Denne plante er hårdfør og tiltrækker sommerfugle, hvilket gør den til en smuk tilføjelse til haver og bede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.