Euphorbia seguieriana

Euphorbia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia seguieriana, også kendt som dødemandshånd eller kobberulvegræs, er en flerårig plante, der tilhører ulvegræsfamilien. Planten har markante mørkerøde stængler og blågrønne blade. Om sommeren blomstrer Euphorbia seguieriana med små gulligt-grønne blomster, der vises i klaser. Denne plante trives godt i solen og tør jord og er egnet til stenbede, bede og som jorddække. Pas på, planten udskiller en giftig mælkesaft ved beskadigelse!

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året rundt. Det er en smuk tilføjelse til enhver have, selv i vintermånederne.

  Euphorbia seguieriana er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten om vinteren mod frost for at undgå skader. Det anbefales at flytte planten indenfor eller dække den til med f.eks. halm eller blade under streng frost.

  "Euphorbia seguieriana" er generelt ret let at vedligeholde. Den har brug for lidt vand og kan trives i forskellige jordtyper. Den er også modstandsdygtig over for forskellige vejrforhold.

  "Euphorbia seguieriana" har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig afstand til andre planter for ikke at begrænse vækst og blomstring. En gennemsnitlig afstand på 30-50 cm mellem hver plante anbefales.

  Euphorbia seguieriana trives bedst i fuld sol til let skygge. Det kan dog tåle lidt skygge, men vil ikke vokse så godt som i solen. Sørg for tilstrækkeligt lys for at fremme vækst og blomstring.

  Haveplanter har generelt brug for vand, når det øverste lag jord føles tørt. Dette kan være cirka en gang om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Overvanding kan føre til rodfrækt.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar og er attraktive for bestøvere. Det bidrager til at fremme biodiversiteten i haven.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den er en rig nektarkilde for insekter og bier. Derudover tilbyder den også skjulesteder og fødevarer til forskellige dyrearter. Denne plante bidrager til mangfoldigheden af flora og fauna i en have.

  Planten blomstrer fra maj til juli, og blomstringen kan vare i flere uger.

  Denne plante trives godt i direkte sollys og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det er en stærk plante, der er godt beskyttet mod sollys.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. At indtage dele af denne plante kan føre til kvalme, opkastning og andre sundhedsmæssige problemer. Det frarådes kraftigt at spise denne plante.

  Nej, planten Euphorbia seguieriana har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ haveplante, der er kendt for sine markante blomster og blade.

 • Det bedste tidspunkt at beskære planten er om foråret, før den nye vækst begynder. Beskær døde eller beskadigede grene og fjern eventuelle udløbere for at bevare plantens form. Brug handsker, da plantens saft kan forårsage irritation på huden.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder og varmt vejr. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke står i vand. Det er bedst at vande om morgenen, så planten har tilstrækkelig tid til at tørre, inden aftenen falder på.

  Det er vigtigt for haveplanter at bruge en god drænende pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. En blanding af pottemuld og lidt skarp sand kan hjælpe med en god dræning.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord, der ikke er for fugtig. Sørg for en jord med en gennemsnitlig frugtbarhed og en neutral til let sur pH-værdi. Undgå en for tung eller for kompakt jord for at forhindre rodrot.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Det er vigtigt at sørge for tilstrækkeligt lys og luft for at lade planten vokse optimalt. Denne haveplante kan placeres godt i bede, stenbede eller som bunddække.

  Det anbefales at beskytte planten om vinteren med et tykt lag muld eller blade. Det kan også hjælpe at dække planten med et væv eller en speciel plantehætte. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rod ​​råde.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er meget vinterhårdfør. Beskær de afblomstrede blomster om foråret og fjern døde blade om efteråret. Sørg for et solrigt sted med veldrænet jord.

  Denne plante kræver lidt gødning og kan trives godt i dårlig jord. Det anbefales at tilføje lidt organisk gødning eller kompost om foråret. Sørg for, at planten ikke får for meget kvælstofholdig gødning, da dette kan påvirke plantens vækst negativt.

  Mulch kan bruges rundt om denne plante for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Det giver også isolering mod temperaturændringer i jorden og beskytter rødderne mod frostskader. Vælg et organisk mulchmateriale som barkflis, kompost eller blade for de bedste resultater.

  Planten trives bedst i veldrænet jord med en neutral til let sur pH. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med kalk eller kompost. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst.

  En effektiv måde at bekæmpe skadedyr på i haven er ved regelmæssigt at inspicere og rengøre planterne. Du kan også tiltrække naturlige fjender af skadedyrene, såsom mariehøns eller svirrefluer. Derudover kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler, hvis det er nødvendigt.

 • Beskrivelse

  Euphorbia seguieriana, også kendt som dødemandshånd eller kobberulvegræs, er en flerårig plante, der tilhører ulvegræsfamilien. Planten har markante mørkerøde stængler og blågrønne blade. Om sommeren blomstrer Euphorbia seguieriana med små gulligt-grønne blomster, der vises i klaser. Denne plante trives godt i solen og tør jord og er egnet til stenbede, bede og som jorddække. Pas på, planten udskiller en giftig mælkesaft ved beskadigelse!

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.