Filipendula ulmaria 'Plena'

Filipendula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Filipendula ulmaria 'Plena' is een meerjarige plant met dubbele witte bloemen die lijken op kleine pompons. De plant groeit tot een hoogte van ongeveer 1,2 meter en heeft een bossige groeiwijze. Het blad is geveerd en geeft een frisse groene uitstraling aan de plant. Filipendula ulmaria 'Plena' bloeit van juni tot augustus en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in vochtige grond en is geschikt voor borderbeplanting in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Filipendula ulmaria 'Plena' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter. Als tuinplant moet je er dus rekening mee houden dat hij in de winter kaal kan lijken.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Goede bescherming kan nodig zijn bij strenge winters. De plant kan over het algemeen goed tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoeien kan nodig zijn om de plant gezond en compact te houden.

  Voor deze plant zijn ruime borders of perken aanbevolen, omdat ze behoorlijk groot kunnen worden. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden en te groeien. Plant ze op minstens 50 cm afstand van andere planten voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In volledige schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer de bovenste laag droog aanvoelt. Vermijd echter dat de grond te drassig wordt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en een voedselbron kan zijn voor verschillende insectensoorten. Daarnaast zorgt hij voor variatie in de plantensoorten in uw tuin, wat weer bijdraagt aan een gezond ecosysteem.

  "Het bloeit van juni tot en met augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 weken."

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, maar heeft ook baat bij een plekje in de halfschaduw. Het is wel belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen.

  De plant Filipendula ulmaria 'Plena' valt onder de categorie tuinplanten, maar de bloemen en bladeren van deze plant zijn eetbaar. Het wordt soms gebruikt in salades of om thee van te maken. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat de plant niet behandeld is met chemicaliën voordat je hem consumeert.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Grotere bomen en dichte struiken kunnen wel geluid absorberen en reflecteren. Het is dus mogelijk dat de plant een kleine bijdrage levert aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • Deze plant kan in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 5 centimeter boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken het hele jaar door. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  De plant groeit het beste in vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Gebruik bijvoorbeeld een mix van potgrond en compost voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in vochtige en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd droge of zanderige bodems. Rijke organische materialen kunnen bijdragen aan een goede groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig is en goed doorlatend. Deze tuinplant doet het goed in borders of langs de vijverrand.

  Om goed te kunnen overleven in de winter, is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan gedaan worden door de wortels met mulch te bedekken of een beschermende laag bladeren aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant goed water gegeven wordt voordat de vorstperiode begint.

  Om deze plant te onderhouden, moet je hem op een vochtige, goed doorlatende bodem kweken. Zorg ervoor dat hij regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de groei te stimuleren.

  Gebruik organische meststoffen in het voorjaar voor een goede groei en bloei. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen. Gebruik een meststof specifiek voor bloeiende planten voor het beste resultaat.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom deze plant te beschermen tegen uitdroging en onkruidgroei. Het kan ook helpen om de wortels koel te houden in warme zomers en te beschermen tegen vorst in de winter. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste in een vochtige bodem met een licht zure tot neutrale pH. Zure grond met een pH tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten, lieveheersbeestjes of nematoden. Het regelmatig controleren van de plant op ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Beschermende netten of fysieke barrières kunnen ook worden gebruikt om ongedierte weg te houden van de plant.

 • Omschrijving

  Filipendula ulmaria 'Plena' is een meerjarige plant met dubbele witte bloemen die lijken op kleine pompons. De plant groeit tot een hoogte van ongeveer 1,2 meter en heeft een bossige groeiwijze. Het blad is geveerd en geeft een frisse groene uitstraling aan de plant. Filipendula ulmaria 'Plena' bloeit van juni tot augustus en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in vochtige grond en is geschikt voor borderbeplanting in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.