Gaillardia 'Goldkobold'

Gaillardia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gaillardia 'Goldkobold' is een compacte en bloeiende vaste plant met prachtige goudgele bloemen en dieprode randen. Het is een populaire keuze voor borders en bloembedden vanwege zijn opvallende kleuren en lange bloeiperiode. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in zonnige en goed doorlatende grond. De Gaillardia 'Goldkobold' kan ongeveer 30-40 cm hoog worden en is gemakkelijk te onderhouden. Met regelmatig snoeien en water geven blijft deze plant gezond en bloeiend gedurende het groeiseizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Gaillardia 'Goldkobold' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die in het voorjaar opnieuw zal uitlopen en bloeien. Deze plant behoort tot de categorie tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is een geliefde tuinplant vanwege de vrolijke bloemen en lange bloeiperiode.

  Ja, deze tuinplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en is bestand tegen droge omstandigheden. Zolang hij in de volle zon staat, zal de plant goed gedijen.

  Gaillardia 'Goldkobold' heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Houd ook rekening met de groeiruimte van andere planten in de buurt.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon en zal niet goed gedijen in de schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant niet goed kunnen bloeien.

  Tuinplanten zoals Gaillardia 'Goldkobold' hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig bewateren moet worden vermeden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere, opvallende bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die wilde dieren zoals vlinders en bijen wil aantrekken.

  Ja, Gaillardia 'Goldkobold' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin en helpt om de populaties van bestuivers te ondersteunen.

  De plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de plant Gaillardia 'Goldkobold' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om te weten welke planten wel en niet veilig zijn om te eten.

  Ja, veel tuinplanten hebben de mogelijkheid om geluid te absorberen en kunnen daarom helpen bij geluidsdemping in de tuin. De bladeren en de bodembedekking van de planten kunnen geluidsgolven absorberen en helpen om geluid te verminderen. Het is echter belangrijk op te merken dat de mate van geluidsdemping afhankelijk kan zijn van de specifieke eigenschappen van de plant.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien om de bloeiperiode te verlengen en een compacte vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om nieuwe bloei te stimuleren. Knip dode of beschadigde takken indien nodig weg.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant in de ochtend water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor het planten van deze tuinplant is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Het gebruik van voedzame potgrond zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organische stof toe voor een optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte bodems. Het is aan te raden de plant te beschermen tegen harde wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en koude temperaturen. Bedek de grond rondom de plant met een laag mulch om de wortels te beschermen. Het is ook aan te raden om de plant af te dekken met een tuin fleece of doek.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droogte. Snoei uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te bevorderen. De plant bloeit van de zomer tot aan het begin van de herfst.

  Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de bloemen te bevorderen. Bemest de plant volgens de aanbevelingen op de verpakking en vermijd overbemesting om schade te voorkomen.

  Mulch de plant met een laag organisch materiaal, zoals boomschors of bladeren, om de grond vochtig en onkruidvrij te houden. Dit zal de gezondheid van de plant verbeteren en de groei stimuleren. Het is aan te raden om de mulchlaag jaarlijks bij te werken.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Bemest de plant regelmatig met een voedingsrijke grond voor een gezonde groei.

  U kunt bladluizen bestrijden door ze af te spoelen met water en zeep, of door natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aan te trekken. Daarnaast kunt u ook neemolie of pyrethrum gebruiken als natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte en indien nodig passende maatregelen te nemen.

 • Omschrijving

  De Gaillardia 'Goldkobold' is een compacte en bloeiende vaste plant met prachtige goudgele bloemen en dieprode randen. Het is een populaire keuze voor borders en bloembedden vanwege zijn opvallende kleuren en lange bloeiperiode. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in zonnige en goed doorlatende grond. De Gaillardia 'Goldkobold' kan ongeveer 30-40 cm hoog worden en is gemakkelijk te onderhouden. Met regelmatig snoeien en water geven blijft deze plant gezond en bloeiend gedurende het groeiseizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.