Geranium x cantabrigiense 'Biokovo'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Geranium x cantabrigiense 'Biokovo' is een langbloeiende bodembedekkende plant met witte bloemen en groen geveerd blad. De plant verspreidt een aangename geur en trekt bijen en vlinders aan. 'Biokovo' gedijt goed in de halfschaduw en kan zowel in borders als in rotstuinen worden geplant. De plant is winterhard en blijft groen in de winter, waardoor het een mooie toevoeging is aan de tuin gedurende het hele jaar. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en de compacte groei van de Geranium x cantabrigiense 'Biokovo'.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de winter. Het is een populaire keuze voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar planten die het hele jaar door groen blijven.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is dus goed bestand tegen koude temperaturen in de winter. Het is een geschikte plant voor in de tuin.

  De Geranium x cantabrigiense 'Biokovo' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatige watergift.

  Geranium x cantabrigiense 'Biokovo' heeft gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 30 centimeter in de breedte en 40 centimeter in de hoogte. Het is een bodembedekker die zich langzaam verspreidt, dus houd hier rekening mee bij het planten. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om de groei niet te belemmeren.

  Deze plant gedijt goed in de schaduw en kan zelfs wat zon verdragen. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig is. Het is een ideale plant voor schaduwrijke borders.

  Geranium x cantabrigiense 'Biokovo' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant goed kan drogen tussen watergeefbeurten door.

  Ja, de plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken en is dus vlinder- en bijenlokkend. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege deze eigenschap. Het helpt bij het bevorderen van de bestuiving en het creëren van een gezonde tuinomgeving.

  Geranium x cantabrigiense 'Biokovo' is een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin vanwege de bloemen die bijen en andere bestuivers aantrekken. De plant is winterhard en kan een stabiele bron van nectar en stuifmeel bieden voor insecten. Door het planten van verschillende soorten bloemen, zoals deze geranium, kan de biodiversiteit in de tuin worden bevorderd.

  Deze plant bloeit van mei tot juli en de bloeiperiode kan ongeveer 6-8 weken duren. Na de bloei is het mogelijk dat de plant opnieuw bloemen produceert.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de Geranium x cantabrigiense 'Biokovo' is niet eetbaar. Het is een populaire tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

  Ja, deze plant kan geluid enigszins dempen vanwege zijn dichte bladeren en bodembedekkende groeiwijze. Echter, het effect zal niet zo sterk zijn als bij specifieke geluidsdempende planten. Het kan wel enige vermindering van geluidsoverlast bieden in de tuin.

 • "Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen worden weggeknipt om de plant er verzorgd uit te laten zien. Verwijder ook eventueel dood blad om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar tot net boven de grond om de groei te stimuleren."

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet doorweekt. Voel regelmatig aan de grond om te bepalen of de plant water nodig heeft.

  De Geranium x cantabrigiense 'Biokovo' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en droge zandgrond.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot licht beschaduwde locatie. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft. Het is een ideale plant voor in borders of rotstuinen.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door mulch rond de wortels te leggen. Dek de plant af met bladeren of een beschermende doek tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Dode bloemen moeten regelmatig worden verwijderd om de bloei te bevorderen. Een keer per jaar bemesten in het voorjaar helpt de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft een gemiddelde bemesting nodig en kan het beste in het voorjaar worden bemest. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot een verminderde bloei en groei van de plant.

  Het is raadzaam om mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stelen van de plant aanligt.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden, om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aan te passen indien nodig.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplanten kan gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook helpt regelmatig controleren op ongedierte en het handmatig verwijderen ervan. Het is belangrijk om te voorkomen dat de planten te veel vochtigheid vasthouden om schimmels en parasieten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Geranium x cantabrigiense 'Biokovo' is een langbloeiende bodembedekkende plant met witte bloemen en groen geveerd blad. De plant verspreidt een aangename geur en trekt bijen en vlinders aan. 'Biokovo' gedijt goed in de halfschaduw en kan zowel in borders als in rotstuinen worden geplant. De plant is winterhard en blijft groen in de winter, waardoor het een mooie toevoeging is aan de tuin gedurende het hele jaar. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en de compacte groei van de Geranium x cantabrigiense 'Biokovo'.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.