Geranium cinereum 'Giuseppii'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium cinereum 'Giuseppii' is een laagblijvende vaste plant met kleine, fijn verdeelde bladeren die grijs-groen van kleur zijn. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een wit hartje, wat zorgt voor een speels en lieflijk uiterlijk. Deze plant bloeit van juni tot september en trekt bijen en vlinders aan. 'Giuseppii' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Geranium cinereum 'Giuseppii' is groenblijvend. Deze plant behoort tot de categorie van tuinplanten die haar bladeren gedurende het hele jaar behoudt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is een goede keuze voor in de tuin als je op zoek bent naar een winterharde tuinplant.

  Ja, de Geranium cinereum 'Giuseppii' is een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten. Regelmatig snoeien zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  Geranium cinereum 'Giuseppii' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor genoeg ruimte tussen andere planten zodat ze niet te dicht op elkaar groeien. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor vruchtbare grond. Daarnaast kan het helpen om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  De Geranium cinereum 'Giuseppii' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, Geranium cinereum 'Giuseppii' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een populaire keuze voor tuinen die bedoeld zijn om bestuivende insecten aan te trekken.

  Ja, de Geranium cinereum 'Giuseppii' is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en biedt hij schuilplaatsen voor insecten en kleine dieren. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden. Het is een langbloeiende plant die kleur geeft aan de tuin gedurende een groot deel van het groeiseizoen.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om de plant gezond te houden. Bemesting en regelmatig water geven zijn belangrijk voor een optimale groei.

  Nee, de Geranium cinereum 'Giuseppii' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt afgeraden om delen van de plant te eten.

  Ja, geraniums hebben de capaciteit om geluid te absorberen en kunnen daardoor een stille omgeving creëren. Het bladerdek van de plant kan fungeren als een natuurlijke geluidswal, waardoor geluiden gedempt worden. Het aanplanten van geraniums in een tuin of binnenruimte kan helpen om geluidshinder te verminderen.

 • Je kunt deze plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei tot net boven een blad of knop. Snoei in het voorjaar de plant terug tot vlak boven de grond om de plant gezond te houden.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is beter om de plant diep water te geven, in plaats van oppervlakkig en vaak.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor tuinplanten voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale groei. Het is ook belangrijk om regelmatig te bemesten om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  De Geranium cinereum 'Giuseppii' moet geplaatst worden op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Deze planten gedijen goed in borders, rotstuinen en als bodembedekkers.

  In de winter kan het verstandig zijn om deze plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of bladeren aan te brengen rond de basis. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Overwinter de plant op een beschermde plek tegen harde wind en kou.

  Deze tuinplant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei verwelkte bloemen en dode bladeren regelmatig om de groei te stimuleren. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en is winterhard.

  De plant gedijt goed op een voedzame bodem en heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor tuinplanten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is belangrijk om mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Dit kan helpen om de plant gezond en gelukkig te houden in de tuin. Het is aan te raden om organische mulch zoals compost of schors te gebruiken.

  Deze plant groeit het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor de groei en bloei van deze tuinplant. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  om regelmatig gecontroleerd te worden op mogelijke plagen zoals bladluizen, spint en witte vlieg. Deze plagen kunnen bestreden worden met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen of door de aangetaste delen van de plant te verwijderen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Omschrijving

  Geranium cinereum 'Giuseppii' is een laagblijvende vaste plant met kleine, fijn verdeelde bladeren die grijs-groen van kleur zijn. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een wit hartje, wat zorgt voor een speels en lieflijk uiterlijk. Deze plant bloeit van juni tot september en trekt bijen en vlinders aan. 'Giuseppii' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.