Geranium cinereum 'Laurence Flatman'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium cinereum 'Laurence Flatman' er en lav og kompakt geranium med en bred, spredende vækstform. Bladene er fint indskårne og grågrønne i farven. Blomsterne er lyserøde og har en mørkere kant omkring kronbladene. Denne geranium blomstrer rigeligt fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle. Det er en ideel plante til stenbede, bede og containere.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sit løv hele året. Geranium cinereum 'Laurence Flatman' er en haveplante, der forbliver grøn året rundt.

  Planten er hårdfør op til ca. -15 grader Celsius. Denne plante kan derfor modstå temmelig kolde temperaturer. Det anbefales at beskytte planten godt under hård frost.

  Geranium cinereum 'Laurence Flatman' er generelt let at vedligeholde. Denne plante kræver lidt pleje og trives godt under de fleste haveforhold. Sørg for tilstrækkeligt sollys og regelmæssig vanding for en sund vækst.

  Pelargonium 'Laurence Flatman' har brug for omkring 30 cm plads for at kunne udvikle sig godt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Tag også hensyn til de omgivende planters vækstrum.

  Ja, planten vokser godt i skyggen. Det anbefales at placere den et sted, hvor den får lidt beskyttelse mod den skarpe sol. Planten vil trives og blomstre her.

  Geranium cinereum 'Laurence Flatman' har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden kan tørre ordentligt mellem vanding. Overvanding kan føre til rodsyge.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de iøjnefaldende blomster og nektaren, de producerer. Det er et attraktivt valg for haveejere, der gerne vil byde bier og sommerfugle velkommen i deres have.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med dens nektarholdige blomster. Den giver mad og levested til forskellige insekter i haven. Derudover kan den også tiltrække fugle, der leder efter insekter at spise.

  Denne plante blomstrer fra maj til juli og har en blomstringsperiode på cirka 6 til 8 uger.

  Ja, Geranium cinereum 'Laurence Flatman' kan godt tåle fuld sol og vil trives godt på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at sørge for tilstrækkeligt med vand og evt. beskyttelse mod skarp eftermiddagssol. Planten vil vokse og blomstre godt i en solrig omgivelse.

  Nej, Geranium cinereum 'Laurence Flatman' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og anbefales ikke til forbrug. Det er vigtigt kun at forbruge spiselige planter og undgå giftige planter.

  Husfred purveyor ikke specifikt lyddæmpning i almindelighed. Det er især kendt for sine dekorative egenskaber i haven, såsom de smukke blomster og blade. Der er dog planter, der er mere velegnede til lyddæmpning, såsom bambus eller nåletræer.

 • Geranium cinereum 'Laurence Flatman' bør bedst beskæres efter blomstring for at holde planten sund og kompakt. Fjern døde blomster og svækkede grene for at fremme væksten. Vær forsigtig med at beskære for meget, da dette kan reducere blomstringen i den følgende sæson.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt at undgå, at planten tørrer ud.

  Denne plante har brug for en veldrænet pottemuld for at holde rødderne sunde. En pottemuld blandet specielt til haveplanter er ideel til dette formål. Sørg for, at potten har tilstrækkeligt drænhuller til at dræne overskydende vand.

  Jorden til denne plante skal være godt drænet og blandet med organisk materiale. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,5 er ideel for en sund vækst og blomstring af denne plante.

  Geranium cinereum 'Laurence Flatman' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Disse haveplanter kan også plantes i potter og kasser, så længe jorden er veldrænet.

  I vinterperioden kan det være nyttigt at beskytte planten mod frost ved at lægge muld eller blade omkring basen. Det er også en god idé at beskytte planten mod kraftig vind og regn for at undgå skader. Sørg for, at planten står et beskyttet sted under kolde perioder.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt døde blomster og blade for at fremme væksten. Beskær planten tilbage om foråret for at fremme form og blomstring.

  Denne haveplante har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Overgødskning kan føre til for meget bladfremvækst og reduceret blomstring.

  Det anbefales at lægge muld omkring planten for at holde rødderne fugtige og forhindre ukrudt i at vokse. Muld hjælper også med at regulere jordtemperaturen og holde næringsstofferne fast. Brug organisk materiale som blade, træbark eller kompost som muld.

  Denne plante trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere med jordforbedringsmidler. En korrekt surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere bladene for insekter som bladlus, hvidflue og spind. Naturlige fjender som marihøns og snyltehvepse kan hjælpe med at bekæmpe disse skadedyr. En mild sæbeopløsning kan også bruges til at sprøjte bladene og skræmme skadedyr væk.

 • Beskrivelse

  Geranium cinereum 'Laurence Flatman' er en lav og kompakt geranium med en bred, spredende vækstform. Bladene er fint indskårne og grågrønne i farven. Blomsterne er lyserøde og har en mørkere kant omkring kronbladene. Denne geranium blomstrer rigeligt fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle. Det er en ideel plante til stenbede, bede og containere.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.