Geranium clarkei 'Kashmir White'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Geranium clarkei 'Kashmir White' is een compacte en langbloeiende vaste plant die bekend staat om zijn prachtige witte bloemen met een lichtroze zweem. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een bossige groeiwijze en groeit goed in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Hij gedijt het beste in goed doorlatende grond en kan zowel in de zon als in de halfschaduw groeien. De 'Kashmir White' is een waardevolle toevoeging aan elke tuin vanwege zijn opvallende bloemen en makkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Geranium clarkei 'Kashmir White' is groenblijvend. Deze tuinplant behoudt het hele jaar door zijn groene bladeren, waardoor hij ook in de winter voor kleur zorgt in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij langdurige vorstperiodes. Deze planten kunnen dus goed overleven in de Nederlandse winters.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomgevingen. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Geranium clarkei 'Kashmir White' heeft ongeveer een ruimte nodig van 30 cm in de breedte en 30 cm in de hoogte. Het is raadzaam om de plant voldoende ruimte te geven om optimaal te groeien en te bloeien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht en voedingsstoffen krijgt.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook redelijk goed groeien in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt als hij in de schaduw staat. Een te donkere plek kan de groei van de plant belemmeren.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en bevorderen. De bloemen van deze plant zorgen voor een prachtige toevoeging aan de tuin en trekken daarmee diverse insecten aan.

  Ja, de Geranium clarkei 'Kashmir White' is goed voor biodiversiteit vanwege de nectar en stuifmeel die het biedt voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor een ecologisch evenwicht in de tuin en draagt bij aan de diversiteit van planten en dieren. Het aantrekken van bestuivers kan ook helpen bij het behouden van biodiversiteit in de omgeving.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en heeft een bloeiperiode van ongeveer 6 tot 8 weken. Tijdens deze periode produceert hij prachtige witte bloemen.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Houd er wel rekening mee dat de plant op warme dagen voldoende water nodig heeft.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren of bloemen van deze plant te consumeren aangezien het niet geschikt is voor consumptie. Het is beter om deze plant in de tuin te laten staan en er alleen van te genieten.

  Ja, als tuinplant heeft deze soort de eigenschap om geluid te dempen door middel van zijn bladeren en stengels. Het is echter geen plant die specifiek is gekend voor zijn geluidsdempende eigenschappen. Het effect zal dus eerder beperkt zijn.

 • Het snoeien van deze tuinplant mag in het voorjaar gedaan worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip bloemstelen terug na de bloei om nieuwe bloemvorming te stimuleren. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef de plant water bij de wortels en vermijd bladnat.

  Voor deze Tuinplant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend is. Kies voor een potgrond die speciaal geschikt is voor bloeiende planten en zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen. Verpot de plant om de paar jaar naar verse potgrond om de groei en bloei te bevorderen.

  De tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet drassig. Vermijd zure grond en verrijk de bodem met compost voor optimale groei.

  De Geranium clarkei 'Kashmir White' gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Deze tuinplant is geschikt voor borderbeplanting en rotstuinen.

  De plant heeft winterbescherming nodig, zoals het bedekken met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorstschade. Het is ook aan te raden om de plant af te dekken met een stukje gaas of doek tijdens strenge vorst. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Voor een gezonde groei is het belangrijk om de oude bloemen regelmatig te verwijderen en de plant te bemesten. In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden om de vorm en bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Geranium clarkei 'Kashmir White' hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of houtsnippers als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt om schimmelziektes te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Dit komt overeen met een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Bescherm de plant tegen ongedierte door regelmatig te controleren op bladluizen, slakken en witte vlieg. Natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en milde zeep kan helpen bij de bestrijding. Gebruik indien nodig ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  De Geranium clarkei 'Kashmir White' is een compacte en langbloeiende vaste plant die bekend staat om zijn prachtige witte bloemen met een lichtroze zweem. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een bossige groeiwijze en groeit goed in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Hij gedijt het beste in goed doorlatende grond en kan zowel in de zon als in de halfschaduw groeien. De 'Kashmir White' is een waardevolle toevoeging aan elke tuin vanwege zijn opvallende bloemen en makkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.