Geranium dalmaticum

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium dalmaticum er en dværgagtig staudeplante, der er kendt for sine smukke, dybt indskårne grønne blade og delikate lyserøde til lilla blomster. Denne plante vokser kompakt og danner et tæppe af blade og blomster, der er perfekt til bede, stenbede eller som bunddække. Blomsterne blomstrer om foråret og sommeren og tiltrækker bier og sommerfugle. Geranium dalmaticum er vinterhårdfør og let at vedligeholde, hvilket gør den til et populært valg for haveentusiaster, der leder efter en alsidig og attraktiv plante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Geranium dalmaticum er stedsegrøn og beholder sit løv hele året. Det er en smuk tilføjelse til haven, især i vintermånederne, når andre planter mister deres løv.

  Geranium dalmaticum er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Det er en stærk plante, som er godt beskyttet mod kolde vintre. Det er vigtigt at beskytte planten ordentligt mod ekstrem frost om vinteren.

  Ja, Geranium dalmaticum er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en robust plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig beskæring og vanding er tilstrækkeligt for at holde denne plante sund.

  Geranium dalmaticum har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Sørg for at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter, så de ikke bliver overgroet. Planten har brug for plads til at udvikle sig fuldt ud og vise sine blomster.

  Ja, haveplanten trives godt i skyggen. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og får regelmæssigt vand. Den vil trives godt i skyggefulde områder.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden tørrer godt ud mellem vanding for at undgå rod råd. Giv ekstra vand på varme sommerdage.

  Ja, denne plante er kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier. Derfor kan den være et smukt tilføjelse til en have for at tiltrække disse insekter.

  Ja, Geranium dalmaticum tiltrækker bier og sommerfugle med sine blomster. Det giver ekstra mad og skjulesteder for disse dyr, hvilket gavner biodiversiteten i haven. Derudover giver planten jorddække og hjælper med at undertrykke ukrudt, hvilket også bidrager til et sundere økosystem.

  Geranium dalmaticum blomstrer fra maj til juli, og blomstringen varer i 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder.

  Nej, Geranium dalmaticum er ikke spiseligt for mennesker. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Det er bedre at vælge andre spiselige planter til forbrug.

  Ja, Geranium dalmaticum har visse egenskaber, der kan dæmpe lyd, såsom at absorbere lydbølger. Disse egenskaber kan hjælpe med at reducere støjgener i en haveomgivelse.

 • Årlig beskæring om foråret eller efter blomstringen fremmer væksten og blomstringen af planten. Fjern døde eller syge grene og beskær planten tilbage til lige over jorden for at fremme ny vækst. Hold planten kompakt ved regelmæssig beskæring.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at give for meget vand for at undgå rodskade.

  Geranium dalmaticum trives godt i godt drænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Undgå for vådt jord, da det kan føre til rådne rødder.

  Geranium dalmaticum trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Det er vigtigt, at jorden ikke er for tung og for fugtig for at undgå rodrok. En let sur til neutral pH-værdi er ideel for denne plante.

  Den dalmatiske Geranium trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord. Det er en god idé at beskytte planten mod hård vind og frost. Denne haveplante er velegnet til både bede og stenbede.

  For at beskytte planten om vinteren anbefales det at lægge et lag muld omkring rødderne. Du kan også bruge et beskyttende klæde eller folie for at beskytte planten mod frost. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft i løbet af vinteren.

  Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt døde blomster og blade for at holde planten sund. Beskær om nødvendigt om foråret for at bevare formen.

  Det anbefales at tilføre organisk gødning til havenplanter månedligt om foråret og sommeren og en enkelt dosis kalk om efteråret. For meget gødning kan føre til frodig vækst og mindre blomstring. Det er vigtigt at finde en god balance i gødskning af havenplanter.

  Mulch hjælper med at holde planten fugtig og forhindrer ukrudt i at vokse. Brug organisk materiale som blade eller kompost. Påfør et lag på 5 til 10 cm rundt om planten, men undgå direkte kontakt med stammen.

  Geranium dalmaticum trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 er ideel for denne plantesort. Sørg for en veldrænet jord for at undgå rådne rødder.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse anvendes. Derudover kan forebyggende foranstaltninger som regelmæssig kontrol af skadedyr og manuel fjernelse af dem hjælpe. Endelig kan sprøjtning med en miljøvenlig insekticid være en effektiv måde at bekæmpe skadedyr på.

 • Beskrivelse

  Geranium dalmaticum er en dværgagtig staudeplante, der er kendt for sine smukke, dybt indskårne grønne blade og delikate lyserøde til lilla blomster. Denne plante vokser kompakt og danner et tæppe af blade og blomster, der er perfekt til bede, stenbede eller som bunddække. Blomsterne blomstrer om foråret og sommeren og tiltrækker bier og sommerfugle. Geranium dalmaticum er vinterhårdfør og let at vedligeholde, hvilket gør den til et populært valg for haveentusiaster, der leder efter en alsidig og attraktiv plante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.