Geranium endressii 'Wargrave Pink'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium endressii 'Wargrave Pink' is een mooie en langbloeiende vaste plant met zachtroze bloemen. De plant vormt een compacte, bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. 'Wargrave Pink' gedijt goed in de zon of halfschaduw en prefereert een goed doorlatende grond. Deze geranium is geschikt voor borders, rotstuinen en bloembakken en trekt vlinders aan. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw zal groeien en bloeien in het voorjaar en de zomer. Het wordt aanbevolen om de plant in de herfst terug te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. De plant kan dus goed overleven in Nederlandse winters.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en wat voeding in het groeiseizoen. Verder gedijt hij goed in de zon of halfschaduw.

  Deze tuinplant heeft een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 45 cm breed en hoog. Het is aan te raden om voldoende ruimte te geven tussen andere planten, zodat ze optimaal kunnen groeien. Deze plant kan goed gedijen in borders, bloembakken of hanging baskets.

  Ja, de geranium endressii 'Wargrave Pink' groeit goed in de schaduw. Deze plant houdt van een plekje met wat schaduw en zal daar goed gedijen. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en voldoende ruimte om te groeien.

  Water de plant twee tot drie keer per week, afhankelijk van de hoeveelheid regen die valt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Houd de grond vochtig, maar niet drassig.

  Ja, de Geranium endressii 'Wargrave Pink' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het helpt bij bestuiving en draagt bij aan het ecosysteem in de tuin.

  Ja, Geraniums zijn geschikt voor biodiversiteit omdat ze een goede voedselbron vormen voor bestuivende insecten. Ze trekken bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan door hun nectar en stuifmeel. Daarnaast kunnen vogels de zaden van de planten eten en zo bijdragen aan de verspreiding ervan in de omgeving.

  Deze plant bloeit van mei tot en met juli en heeft een bloeiperiode van ongeveer 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de Geranium endressii 'Wargrave Pink' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten.

  Ja, deze plant heeft enigszins geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte begroeiing en bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter, het geluidsdempend vermogen van tuinplanten is over het algemeen beperkt. Het effect zal groter zijn bij gebruik van meerdere planten in een grotere oppervlakte.

 • Het is raadzaam om de plant na de bloei licht terug te snoeien om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen. Snoei niet te diep, zodat de plant voldoende tijd heeft om weer aan te sterken voor de volgende bloeiperiode.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  Deze plant doet het goed in normale potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar houdt de grond wel vochtig. Gebruik eventueel meststoffen speciaal voor tuinplanten om de groei te stimuleren.

  De bodemkwaliteit is het beste als de bodem vochtig maar goed doorlatend is. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei. Zorg ervoor dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is.

  De plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind.

  Zorg voor een goede winterbescherming door de plant af te dekken met bladeren of stro. Dit helpt om de vorstgevoelige delen van de plant te beschermen. Haal de bescherming pas weg wanneer de vorstperiode voorbij is.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant in het voorjaar te bemesten. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft behoefte aan een regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof. Gebruik bij voorkeur organische mest om de grond te verrijken. Voed de plant tijdens het groeiseizoen om een gezonde en bloeiende plant te bevorderen.

  Mulch is goed voor het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom deze soort planten. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en helpt de grond vruchtbaar te houden. Een laag mulch van ongeveer 5-10 cm wordt aanbevolen voor optimale groeiomstandigheden.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Om ongedierte zoals bladluizen en slakken te voorkomen, kan regelmatig inspectie van de plant worden uitgevoerd. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij de bestrijding van schadelijke insecten. Het gebruik van pesticiden kan ook worden overwogen als de situatie ernstig is.

 • Omschrijving

  Geranium endressii 'Wargrave Pink' is een mooie en langbloeiende vaste plant met zachtroze bloemen. De plant vormt een compacte, bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. 'Wargrave Pink' gedijt goed in de zon of halfschaduw en prefereert een goed doorlatende grond. Deze geranium is geschikt voor borders, rotstuinen en bloembakken en trekt vlinders aan. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.