Geranium himalayense 'Gravetye'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Geranium himalayense 'Gravetye' is een vaste plant met diep gelobd groen blad en blauwe bloemen. De bloemen van deze plant hebben een mooie komvormige structuur en verschijnen rijkelijk in de zomermaanden. De 'Gravetye' variant van de Geranium himalayense staat bekend om zijn langdurige bloei en sterke groei. De plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond. De Geranium himalayense 'Gravetye' is een mooie toevoeging aan een border of rotstuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer terug. Het is een vaste plant die wel elk jaar opnieuw zal bloeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is raadzaam om de plant te bedekken met mulch of stro om de wortels te beschermen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en de plant af en toe bemesten. Verder is de plant bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zal hij goed gedijen in de tuin.

  De geranium himalayense 'Gravetye' heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te kunnen groeien en zich te verspreiden. Het is raadzaam om de plant voldoende afstand te geven ten opzichte van andere planten om overbevolking te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste op een plek met veel zonlicht, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. In de volle schaduw zal de plant echter minder bloemen produceren en mogelijk minder goed groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij minstens enkele uren zonlicht per dag ontvangt.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan dankzij de nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege het aantrekken van bestuivers.

  Planten uit de geraniumfamilie zijn over het algemeen aantrekkelijk voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan dus bijdragen aan de biodiversiteit. Daarnaast zorgen de bloemen voor een bron van nectar voor insecten.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met augustus en de bloei duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de Geranium himalayense 'Gravetye' kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om hem voldoende water te geven bij warm weer. Deze planten zijn over het algemeen zeer robuust en kunnen goed omgaan met zonnige omstandigheden.

  Nee, de Geranium himalayense 'Gravetye' is niet eetbaar. Deze plant behoort tot de tuinplanten en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het kan mogelijk giftig zijn voor menselijke consumptie.

  Ja, de "Geranium himalayense 'Gravetye'" heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Hoewel het geen primair doel is van de plant, kan het bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast in uw tuin.

 • Knip in het voorjaar de dode bloemstelen weg om nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig onkruid en dode bladeren rond de plant. Eventueel is het mogelijk om de plant na de bloei licht terug te snoeien om de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet te nat is. Regelmatig bemesten zal de plant helpen gezond te blijven.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken in de tuin. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met een laag mulch om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden. Knip in het voorjaar dode stelen tot aan de grond af om de plant fris en compact te houden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloemen.

  Mulchen is gunstig voor de groei van planten en helpt vocht vast te houden. Kies een organisch materiaal zoals compost of houtsnippers en breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de planten. Vernieuw de mulchlaag elk jaar voor het beste resultaat.

  De Geranium himalayense 'Gravetye' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een hogere zuurgraad kan de groei en bloei van de plant belemmeren, terwijl een te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffentekorten. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Daarnaast kun je regelmatig de plant inspecteren op spint, bladluizen en slakken en deze handmatig verwijderen. Ook kun je preventief maatregelen nemen door de planten gezond te houden en regelmatig te bemesten.

 • Omschrijving

  De Geranium himalayense 'Gravetye' is een vaste plant met diep gelobd groen blad en blauwe bloemen. De bloemen van deze plant hebben een mooie komvormige structuur en verschijnen rijkelijk in de zomermaanden. De 'Gravetye' variant van de Geranium himalayense staat bekend om zijn langdurige bloei en sterke groei. De plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond. De Geranium himalayense 'Gravetye' is een mooie toevoeging aan een border of rotstuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.