Geranium macrorrhizum 'Album'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium macrorrhizum 'Album' is een bodembedekkende plant met wortelstokken die zich snel verspreiden. De plant heeft ronde bladeren met een diepgroene kleur en bloeit in de lente met witte bloemen. Het aroma van de bladeren is kruidig en insectenwerend. Geranium macrorrhizum 'Album' gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en kan droge en vochtige grond verdragen. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en onder hoge bomen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een ideale plant om structuur en kleur aan de tuin toe te voegen, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Tuinplanten hebben over het algemeen verschillende mate van winterhardheid.

  Ja, de geranium macrorrhizum 'Album' is een gemakkelijke plant in onderhoud die weinig verzorging nodig heeft. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft slechts af en toe wat water nodig. Daarnaast is hij goed winterhard en kan hij goed tegen de zon en schaduw.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 30-45 cm in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en goed te kunnen groeien. Overmatige begroeiing van nabijgelegen planten kan de groei belemmeren.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een sterke en winterharde tuinplant die bloeit met prachtige witte bloemen in het voorjaar.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, geraniums trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit maakt ze perfect voor het aantrekken van bestuivers in je tuin.

  Ja, de Geranium macrorrhizum 'Album' is goed voor biodiversiteit, omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en zaden. Daarnaast biedt het ook beschutting en voedsel voor kleine dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloei kan ongeveer vier tot zes weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is een sterke tuinplant die weinig moeite heeft met direct zonlicht. Het liefst staat de plant op een zonnige plek in de tuin.

  Nee, de bladeren en bloemen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn bij consumptie. Het is daarom belangrijk om deze plant niet in voedselbereiding te gebruiken. Het is verstandig om hiervoor specifiek geteelde eetbare planten te kiezen.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen het vermogen om geluid te absorberen en daardoor geluidsdempend te zijn. Dit komt voornamelijk door hun bladeren en stengels die geluidsgolven kunnen opvangen en afbreken. Het helpt daarom om tuinplanten rondom je huis of in je tuin te plaatsen om geluid te verminderen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar, direct na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een compacte vorm. Door regelmatig te snoeien blijft de plant gezond en vitaal.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Potgrond met een goede drainage is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding om de bloei te stimuleren.

  Geranium macrorrhizum 'Album' groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge organische materiaalgehalte. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en regelmatig vochtig wordt gehouden. Een voedzame bodem zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte bodem. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Deze plant heeft geen speciale winterbescherming nodig en is goed winterhard. Het is raadzaam om de plant in het najaar te mulchen om de wortels te beschermen tegen vorst. Snoei in het voorjaar dode stengels weg om de plant gezond te houden.

  Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft geen speciale bemesting nodig en kan goed gedijen op normale tuingrond. Het gebruik van organische meststoffen in het voorjaar zal de plant helpen om gezond te groeien en bloeien. Overbemesting vermijden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te voorzien van een mulchlaag na het planten. Dit helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Mulchen kan gedaan worden met organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren.

  Geranium macrorrhizum 'Album' groeit het beste in neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Voeg indien nodig kalk toe om de pH-waarde te verhogen of zwavel om deze te verlagen. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant is over het algemeen niet gevoelig voor plagen en ziekten. Regelmatig inspecteren op luizen, slakken en wolluis kan helpen bij het voorkomen van plagen. Natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes kunnen ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  Geranium macrorrhizum 'Album' is een bodembedekkende plant met wortelstokken die zich snel verspreiden. De plant heeft ronde bladeren met een diepgroene kleur en bloeit in de lente met witte bloemen. Het aroma van de bladeren is kruidig en insectenwerend. Geranium macrorrhizum 'Album' gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en kan droge en vochtige grond verdragen. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en onder hoge bomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.