Geranium magnificum 'Roseum'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Geranium magnificum 'Roseum' er en smuk staudeplante med lyserøde blomster, der ligner små roser. Planten vokser i en busket form og kan blive op til omkring 60 cm høj. Bladene er dybt indskårne og har en frisk grøn farve. Denne Geranium blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten trives godt i solen til halvskygge i en veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Geranium magnificum 'Roseum' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om vinteren og blomstrer igen om foråret. Det er en populær haveplante på grund af dens smukke rosa blomster.

  Planten er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost. Haveplanter som denne kan normalt godt tåle lave temperaturer.

  Ja, denne plante er generelt meget let at vedligeholde. Den kræver ikke meget speciel pleje og kan trives godt i forskellige jordtyper og vækstbetingelser. Regelmæssig beskæring og vanding er nok til at holde den sund.

  Geranium magnificum 'Roseum' har brug for cirka 30-40 centimeter plads for at kunne vokse godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads, så blomsterne og bladene ikke bliver forhindret. Sørg for en veldrænet jord og tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst.

  Geranium magnificum 'Roseum' trives bedst i fuld sol til halvskygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt lys for optimal vækst og blomstring. I skyggen kan planten have svært ved at vokse og blomstre.

  Geranium magnificum 'Roseum' har generelt brug for vand en gang om ugen, medmindre det er ekstremt varmt. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne. Overrisning kan føre til rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne og nektaren, de producerer. Det er derfor et godt valg at skabe et attraktivt miljø for disse insekter i din have.

  Ja, Geranium magnificum 'Roseum' er god for biodiversitet. Denne plante tiltrækker bier, sommerfugle og andre insekter, hvilket bidrager til en sund og varieret haveomgivelser. Derudover giver planten også mad og skjulesteder til forskellige dyr.

  Denne plante blomstrer fra juni til august, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 måneder.

  Ja, Geranium magnificum 'Roseum' kan godt lide fuld sol. Det er en plante, der trives i en solrig position i haven. Sørg for tilstrækkelig fugtighed i jorden.

  Nej, den Geranium magnificum 'Roseum' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og ikke egnet til forbrug. Det anbefales ikke at indtage planten.

  Ja, Geranium magnificum 'Roseum' har en lyddæmpende effekt på grund af dens blade og blomster, der absorberer og reflekterer lydbølger. Det kan bidrage til at reducere støj i haven og skabe en rolig atmosfære.

 • Denne plante skal beskæres til lige over jorden om foråret for at fremme blomstringen. Fjern også regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund. Vær forsigtig med ikke at beskære for dybt, da det kan beskadige planten.

  Giv planterne regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne bliver for længe våde. Vand helst ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  Geranium magnificum 'Roseum' har brug for en veldrænet og nærende pottejord. Vælg helst en pottejord, der er egnet til havplanter. Sørg for, at pottejorden ikke er for våd for at undgå rådne rødder.

  Jordkvaliteten bør være god og veldrænet, og gerne neutral til let sur. Sørg for en nærende jord med tilstrækkelig humus. Pas på med for våd jord, da dette kan føre til rodæg.

  Geranium magnificum 'Roseum' trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind og frost. Det er et smukt bidrag til havebedet.

  Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren ved f.eks. at tilføje et lag muld eller blade omkring basen. Derudover kan en beskyttende dug eller hylster også hjælpe med at beskytte planten mod ekstrem kulde. Sørg dog for, at planten har tilstrækkeligt med lys og luftcirkulation for at undgå skimmeldannelse.

  Planten skal regelmæssigt have vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster og tørrede blade. Beskær planten om foråret for at fremme væksten.

  Det anbefales at gøde med en generel gødning til haveplanter to gange om året. Dette kan gøres om foråret og om sommeren. Sørg for at fordele gødningen jævnt omkring planten.

  Det anbefales at give Geranium magnificum 'Roseum' et lag muld om foråret for at holde jorden fugtig og begrænse ukrudtvækst. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis. Sørg for, at muldlaget ikke er direkte mod plantens stængler for at undgå skimmeldannelse.

  Geranium magnificum 'Roseum' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at sikre, at jorden ikke er for sur for at fremme vækst og blomstring af planten. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den efter behov.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Geranium magnificum 'Roseum', kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider, mariehøns og nematoder. Derudover kan du regelmæssigt inspicere planterne for tilstedeværelse af skadedyr og fjerne dem manuelt. En god dræning og luftcirkulation kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Den Geranium magnificum 'Roseum' er en smuk staudeplante med lyserøde blomster, der ligner små roser. Planten vokser i en busket form og kan blive op til omkring 60 cm høj. Bladene er dybt indskårne og har en frisk grøn farve. Denne Geranium blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten trives godt i solen til halvskygge i en veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.