Geranium oxonianum 'A.T. Johnson'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium oxonianum 'A.T. Johnson' er en bunddække flerårig plante med smukke lyserøde blomster, der blomstrer fra forår til efterår. Planten har grønne blade, der kontrasterer smukt med de klare blomster. Det er en stærk og nem at passe plante, der trives godt i solen til halvskygge og i forskellige jordtyper. 'A.T. Johnson' varianten har en kompakt vækst og er ideel til bede, stenbede og som underplantning. Det er et populært valg blandt havefolk på grund af dens lange blomstringsperiode og lave vedligeholdelseskrav.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og bevarer sine blade året rundt.

  Denne plante er hårdfør op til ca. -15 grader Celsius. Det er derfor vigtigt at beskytte denne plante under streng frost. Det anbefales at dække denne plante om vinteren med blade eller halm.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Så længe planten får regelmæssig vand og er placeret under de rette forhold, vil den trives godt i haven. Det er vigtigt at fjerne gamle blomster lejlighedsvis og gøde planten for optimal vækst.

  Planten har brug for plads på cirka 30 til 40 centimeter i bredden og 20 til 30 centimeter i højden. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Plant geraniet i en veldrænet jord og giv den regelmæssigt vand.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge og kan have svært ved at trives i fuld skygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt. Placer planten derfor på et solrigt sted i haven for optimal vækst.

  Planten har brug for vand ugentligt, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke vandmættet. Om vinteren kan vandbehovet dog være mindre.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, den producerer. Den tiltrækker disse bestøvere med sin duft og farverige blomster. Det kan være en værdifuld tilføjelse til en have, der tiltrækker insekter.

  Ja, planten er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med dens blomster og dermed bidrager til bestøvning. Derudover sikrer planten en varieret plantevækst i haven, hvilket er gunstigt for økosystemet. Endelig hjælper planten med at beskytte og næringsføre jorden med sit rodsystem.

  Denne plante blomstrer i månederne maj til september. Blomstringsperioden kan vare i flere uger til måneder, afhængigt af vejrforholdene og plejen af planten.

  Ja, Geranium oxonianum 'A.T. Johnson' kan godt tåle fuld sol og trives godt i et solrigt miljø. Det er vigtigt at give tilstrækkeligt med vand i varmt vejr for at undgå udtørring. Det er en robust haveplante, der kan vokse i fuld sol.

  Denne plante er ikke spiselig og bruges generelt ikke til forbrug. Det er en dekorativ haveplante, der er kendt for sine smukke blomster og blade. Den dyrkes primært på grund af sin æstetiske værdi og ikke til madformål.

  Ja, geranier er kendt for at dæmpe lyd ved at absorbere lydsvibrationer. Plantens tætte løv hjælper med at dæmpe lyden i det miljø, hvor de vokser. Det er dog ikke en fuldstændig lydisolering og vil ikke blokere alle lyde.

 • Denne plante bør bedst beskæres om foråret for at stimulere væksten og bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten tilbage med cirka en tredjedel. Sørg for, at beskæresaksen er ren og skarp for at undgå infektioner.

  Denne plante bør bedst få regelmæssig, men ikke for meget vand. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt at vande planten ved rødderne og ikke på bladene.

  Denne plante trives godt i fugtig, veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at udskifte pottemulden regelmæssigt for at holde planten sund. Sørg for, at pottemulden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer for optimal vækst.

  Geranium oxonianum 'A.T. Johnson' trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Jordbunden skal være neutral til let sur. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale.

  Planten trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for veldrænet jord og undgå vandoversvømmelse. Denne haveplante trives godt i bede, stenbede og som bunddække.

  Denne plante kræver ikke speciel beskyttelse om vinteren og er vinterhårdfør. Det er dog altid godt at dække jorden omkring planten med muld eller blade for at beskytte rødderne mod hård frost. Ved langvarig frost kan det være en god idé at lægge et lag halm eller fleece over planten.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol til halvskygge. Fjern regelmæssigt visne blomster og beskær let planten om foråret for at fremme væksten.

  Haveplanter har brug for en moderat mængde gødning i vækstsæsonen, helst med en afbalanceret gødning. Overgødning kan føre til overdreven vækst af blade og nedsat blomstring. Det anbefales at gøde planterne om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på gødningspakken.

  Mulching er vigtig for denne plante, da det regulerer jordfugtigheden, undertrykker ukrudtvækst og holder næringsstoffer fast. Brug organisk materiale som kompost, blade eller træflis som mulch. Påfør et lag på 5-10 cm rundt om planten, men lad plads være fri omkring stammen for at undgå kvælning.

  Denne plante trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for en sund vækst af denne plantesort.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan naturlige metoder anvendes såsom manuel fjernelse af insekter, plantning af ledsageplanter, der skræmmer skadedyr væk, og brug af biologiske bekæmpelsesmidler. Regelmæssig inspektion af planten for tegn på skadedyr anbefales også for at handle tidligt. Det er vigtigt ikke at overvande planten, da dette kan føre til en stigning i skadedyr.

 • Beskrivelse

  Geranium oxonianum 'A.T. Johnson' er en bunddække flerårig plante med smukke lyserøde blomster, der blomstrer fra forår til efterår. Planten har grønne blade, der kontrasterer smukt med de klare blomster. Det er en stærk og nem at passe plante, der trives godt i solen til halvskygge og i forskellige jordtyper. 'A.T. Johnson' varianten har en kompakt vækst og er ideel til bede, stenbede og som underplantning. Det er et populært valg blandt havefolk på grund af dens lange blomstringsperiode og lave vedligeholdelseskrav.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.