Geranium x riversleaianum

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Geranium x riversleaianum is een prachtige vaste plant met opvallende paarse bloemen en groen gebladerte. Deze plant groeit compact en vormt mooie bloemtrossen die langdurig bloeien. Geranium x riversleaianum staat graag in de zon of halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant is uitstekend geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. De Geranium x riversleaianum trekt vlinders en bijen aan en is een aanwinst voor iedere tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend, wat betekent dat hij zijn bladeren het hele jaar door behoudt. Dit maakt hem een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Deze plant kan dus goed overleven in ons klimaat.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Met regelmatig water geven en snoeien zal de plant goed gedijen.

  Geranium x riversleaianum heeft ongeveer 40-60 cm ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich uit te spreiden en te groeien. Overcrowding kan de gezondheid en groei van de plant belemmeren.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en kan minder goed gedijen in de schaduw. Het is aanbevolen om hem te planten op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Geranium x riversleaianum draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door bijen en vlinders aan te trekken met zijn bloemen en nectar. Het trekt ook nuttige insecten aan die helpen bij de bestuiving en het bestrijden van plagen. De plant biedt daarmee een waardevolle bijdrage aan de diversiteit van de tuinflora en -fauna.

  Deze plant bloeit van mei tot augustus en de bloeiperiode kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed op een zonnige plek in de tuin. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Op deze manier zal de plant goed kunnen groeien en bloeien.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet geschikt voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve plant in tuinen en bloempotten. Het is belangrijk om de plant niet te eten, aangezien sommige delen giftig kunnen zijn.

  Geranium x riversleaianum heeft geen specifieke eigenschappen die wijzen op geluidsdemping. Het is voornamelijk een decoratieve plant die voordelen biedt zoals luchtzuivering en biodiversiteit in de tuin. Over het algemeen zijn grotere planten en bomen effectiever in het dempen van geluid.

 • Deze plant kan in het voorjaar worden gesnoeid om de vorm te behouden en dood hout te verwijderen. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Snoei eventueel nogmaals na de bloei om de plant compact te houden.

  Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om de bladeren tijdens het water geven te vermijden om schimmelziekten te voorkomen.

  Potgrond moet goed doorlatend zijn voor de wortels van deze plant. Zorg voor een mix van turf, compost en zand. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Geranium x riversleaianum gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat blijft staan, om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 voor optimale groei van deze tuinplant.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Tuinplanten zoals "Geranium x riversleaianum" kunnen baat hebben bij winterbescherming om te beschermen tegen vorstschade. Dit kan worden bereikt door mulch rond de basis van de plant aan te brengen, of door een beschermende laag stro of bladeren over de plant te leggen tijdens koude periodes. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerd staat en niet blootgesteld wordt aan sterke winterwinden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is redelijk winterhard. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de groei te stimuleren. Geef de plant regelmatig water en zorg voor een goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof. Het is aanbevolen om dit te doen in het voorjaar en in de zomermaanden. Overbemesting dient vermeden te worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor deze plantensoort, het helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of houtsnippers als mulchlaag rond de plant. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale resultaten.

  Tuinplanten zoals Geranium x riversleaianum geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een bodemtest kan helpen om de exacte zuurgraad van de bodem te bepalen en eventueel de benodigde aanpassingen te maken voor een optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op eventueel insecten en indien nodig handmatig te verwijderen. Zorg daarnaast voor een gezonde en sterke plant door de juiste verzorging en onderhoud te bieden.

 • Omschrijving

  De Geranium x riversleaianum is een prachtige vaste plant met opvallende paarse bloemen en groen gebladerte. Deze plant groeit compact en vormt mooie bloemtrossen die langdurig bloeien. Geranium x riversleaianum staat graag in de zon of halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant is uitstekend geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. De Geranium x riversleaianum trekt vlinders en bijen aan en is een aanwinst voor iedere tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.