Geranium x riversleaianum 'Russell Prichard'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium x riversleaianum 'Russell Prichard' is een langbloeiende vaste plant met prachtige paarsroze bloemen en donkere aderen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit van de lente tot de herfst. Het blad is diep ingesneden en heeft een decoratief uiterlijk. 'Russell Prichard' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze geranium is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Geranium x riversleaianum 'Russell Prichard' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die meestal in de lente en zomer bloeit en in de winter zijn blad verliest. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn aantrekkelijke bloemen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5°C en kan in de meeste delen van Nederland goed overleven in de tuin. Het is dus belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst om schade te voorkomen.

  Deze tuinplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en eventueel oude bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin voor optimale groei.

  De Geranium x riversleaianum 'Russell Prichard' heeft gemiddeld ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om optimaal te groeien en zich te ontwikkelen. De plant heeft ruimte nodig om zich uit te spreiden en voldoende lucht- en lichtcirculatie te hebben. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om competitie te voorkomen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en kan ook in de schaduw groeien, maar zal daar minder bloemen produceren. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond goed te laten uitdrogen tussen de gietbeurten. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd een te vochtige omgeving om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen kan de plant één à twee keer per week water nodig hebben, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de insectenpopulatie. Vlinders en bijen zullen worden aangetrokken door de bloemen van deze plant.

  Geraniums zijn over het algemeen aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivers, waardoor ze een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in een tuin. Daarnaast bieden de bloemen een goede voedselbron en schuilplaats voor verschillende insectensoorten. Het is daarom aan te bevelen om geraniums in de tuin te planten om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit vaak van mei tot augustus en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het is het beste om de plant uitsluitend te gebruiken als decoratieve tuinplant.

  Ja, geraniums hebben de eigenschap om geluiden te absorberen en kunnen daardoor een geluidsdempend effect hebben in een tuinomgeving.

 • Deze plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en bloemen om de groei te bevorderen. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Voeg indien nodig meststoffen toe om de groei te bevorderen.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem met een gemiddelde tot goede kwaliteit met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte of te droge grond voor optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Om deze plant te beschermen in de winter is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant. Dit helpt de wortels te beschermen tegen vorst. Ook kan de plant worden afgedekt met een plantenhoes of doek tijdens langdurige koude periodes. Het is belangrijk om de beschermende laag in het voorjaar weer te verwijderen om verstikking te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in zowel de volle zon als de halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig gedurende het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de dosering.

  Mulch kan worden toegepast rond de plant om onkruidgroei te verminderen en vocht vast te houden in de grond. Het helpt ook bij het behouden van een constante bodemtemperatuur en voorkomt dat de wortels blootgesteld worden aan extreme weersomstandigheden. Het is belangrijk om een organisch mulchmateriaal te gebruiken, zoals bladeren, compost of boomschors.

  Deze plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant is gevoelig voor aanvallen van bladluizen en slakken. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Het regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Geranium x riversleaianum 'Russell Prichard' is een langbloeiende vaste plant met prachtige paarsroze bloemen en donkere aderen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit van de lente tot de herfst. Het blad is diep ingesneden en heeft een decoratief uiterlijk. 'Russell Prichard' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze geranium is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.