Geranium sanguineum 'Album'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Geranium sanguineum 'Album' is een vaste plant met witte bloemen die bloeien in de zomermaanden. De plant heeft fijn geveerd blad en groeit in een compacte, tapijtvormige habitus. Hij bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 centimeter en kan zich langzaam verspreiden door middel van wortelstokken. Deze Geraniumsoort gedijt goed in de zon tot halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een mooie aanvulling voor rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Geranium sanguineum 'Album' is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de wintermaanden afsterven. Het is een vaste plant die opkomt in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen koude temperaturen en vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met een mulchlaag.

  Ja, Geranium sanguineum 'Album' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Hij heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien en het verwijderen van dode bladeren en bloemen kunnen de plant helpen gezond en mooi te blijven.

  Geranium sanguineum 'Album' heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om te groeien. Het is een compacte plant die goed gedijt in borders of rotstuinen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien.

  Geranium sanguineum 'Album' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. De plant kan wel enige schaduw verdragen, maar zal minder bloeien en groeien in vergelijking met een zonnige standplaats. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige plek te plaatsen voor de beste resultaten.

  De Geranium sanguineum 'Album' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de bodemvochtigheid en weersomstandigheden. Het is belangrijk om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de plant niet constant in natte grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen waar biodiversiteit wordt gestimuleerd.

  Ja, de Geranium sanguineum 'Album' is goed voor de biodiversiteit omdat deze plant bijen, vlinders en andere insecten aantrekt. Daarnaast zorgen de bloemen voor voedsel en schuilplaatsen voor diverse soorten dieren in de tuin. Met deze plant draag je bij aan het bevorderen van de biodiversiteit in je tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en kan tot wel 6 weken in bloei staan.

  Ja, deze tuinplant kan goed tegen de volle zon. Het is een zon-liefhebbende plant die het beste gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, de meeste geraniums zijn niet eetbaar en worden meestal alleen voor decoratieve doeleinden gekweekt in de tuin. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is belangrijk om te weten welke planten wel eetbaar zijn en welke niet om gezondheidsproblemen te voorkomen.

  Ja, Geranium sanguineum 'Album' heeft een geluidsdempend effect dankzij zijn bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen en verstrooien. Dit kan helpen om geluiden te dempen in een tuin of buitenruimte. Het effect is echter niet zo sterk als bij echte geluidsdempende materialen.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snoei daarnaast na de bloei de uitgebloeide bloemstelen weg om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te vormen. In het voorjaar kan de plant eventueel wat teruggesnoeid worden om de vorm compact te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar vermijd ook dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voorkeur voor een zonnige standplaats in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat, zoals organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en een neutrale pH-waarde heeft.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  In de winter vereist deze plant bescherming tegen vorst en vocht. Je kunt de plant afdekken met stro of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om rotting te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor regelmatig water geven en snoei uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode. Verwijder in het najaar dode bladeren en knip de plant in het voorjaar terug voor een gezonde groei.

  Gebruik in het voorjaar een organische meststof speciaal voor tuinplanten. Bemest de plant niet te vaak om overbemesting te voorkomen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond wordt verspreid en niet direct op de bladeren terechtkomt.

  Mulch rond de planten helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Geschikte mulchmaterialen zijn compost, schors of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen van de plant wordt aangebracht.

  Deze plant doet het goed in neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en bij te sturen indien nodig. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  Een mogelijke vorm van ongediertebestrijding voor deze tuinplanten is het regelmatig controleren op eventueel aanwezig ongedierte, zoals bladluizen of slakken. Ook kan het helpen om de plant regelmatig te bemesten en gezond te houden, zodat deze beter bestand is tegen ongedierte. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook ingezet worden in de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Geranium sanguineum 'Album' is een vaste plant met witte bloemen die bloeien in de zomermaanden. De plant heeft fijn geveerd blad en groeit in een compacte, tapijtvormige habitus. Hij bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 centimeter en kan zich langzaam verspreiden door middel van wortelstokken. Deze Geraniumsoort gedijt goed in de zon tot halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een mooie aanvulling voor rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.