Geranium sanguineum 'Shepherd's Warning'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium sanguineum 'Shepherd's Warning' is een compacte en langbloeiende vaste plant met prachtige donkerrode bloemen. De bloemen hebben een opvallende witte basis die zorgt voor een mooi contrast. Het blad is groen en fijn ingesneden, wat een decoratief effect geeft in de tuin. 'Shepherd's Warning' trekt bijen en vlinders aan en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Geranium sanguineum 'Shepherd's Warning' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei. Het is een vaste plant die in de tuin geplant kan worden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen bij strenge vorst. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Geraniums zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden, ze hebben weinig verzorging nodig en kunnen goed gedijen in verschillende omstandigheden. Het is belangrijk om ze regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verder zijn ze ook vrij resistent tegen ziektes en plagen.

  Geranium sanguineum 'Shepherd's Warning' heeft genoeg ruimte nodig om zich te verspreiden en heeft een gemiddelde tot grote ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen deze plant en andere planten om overwoekering te voorkomen. De plant heeft ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en te bloeien.

  De Geranium sanguineum 'Shepherd's Warning' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant mogelijk worden belemmerd. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Geranium sanguineum 'Shepherd's Warning' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Geranium sanguineum 'Shepherd's Warning' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze bestuivers aan vanwege de nectarrijke bloemen en het aantrekkelijke geurprofiel. Het is daarom een goede keuze voor een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, de Geranium sanguineum 'Shepherd's Warning' is goed voor biodiversiteit, aangezien het nectarrijke bloemen heeft die bijen en andere bestuivers aantrekken. Daarnaast biedt het bladeren en schuilplekken voor kleine dieren. Het zorgt voor een gevarieerde en levendige tuinomgeving.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren. De bloemen zijn rood of roze van kleur en trekken bijen en vlinders aan.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm is. Over het algemeen is de plant goed bestand tegen fel zonlicht.

  Nee, de Geranium sanguineum 'Shepherd's Warning' is niet eetbaar. Het is raadzaam om geen delen van deze plant te consumeren. Het is beter om deze plant enkel als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Ja, de plant Geranium sanguineum 'Shepherd's Warning' heeft enigszins geluidsdempende eigenschappen door de bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Het effect is echter minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Geranium sanguineum 'Shepherd's Warning' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, net voor het groeiseizoen begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot vlak boven de grond. Dit zal zorgen voor een gezonde en compacte groei gedurende het bloeiseizoen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voorkom dat de wortels in water blijven staan. Sproei water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Gebruik voor deze tuinplant een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Potgrond voor tuinplanten is verkrijgbaar bij tuincentra en online.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot licht zure pH heeft. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant heeft een zonnige standplaats nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Deze tuinplant kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of afdekking met vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Onderhoud in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Deze tuinplant vraagt weinig onderhoud en hoeft niet vaak bewaterd te worden. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen en de plant eens per jaar te bemesten. Verder is het aan te raden om de plant in het voorjaar terug te snoeien.

  Deze tuinplant heeft behoefte aan regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Te veel mest kan leiden tot een overmatige groei van bladeren en minder bloei.

  Mulch is belangrijk voor de bescherming van de wortels tegen extreme temperaturen en helpt vocht vast te houden. Het helpt ook onkruidgroei te onderdrukken en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Het aanbrengen van mulch in het voorjaar en najaar wordt aanbevolen voor een gezonde groei van tuinplanten.

  De Geranium sanguineum 'Shepherd's Warning' geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te doen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien.

  Deze plant is over het algemeen niet gevoelig voor plagen of ziektes. Mocht er toch overlast zijn, dan kunnen bladluizen en slakken voorkomen worden door regelmatig te controleren en handmatig te verwijderen. Een natuurlijke bestrijdingsmethode is het gebruik van roofdieren zoals lieveheersbeestjes en vogels.

 • Omschrijving

  Geranium sanguineum 'Shepherd's Warning' is een compacte en langbloeiende vaste plant met prachtige donkerrode bloemen. De bloemen hebben een opvallende witte basis die zorgt voor een mooi contrast. Het blad is groen en fijn ingesneden, wat een decoratief effect geeft in de tuin. 'Shepherd's Warning' trekt bijen en vlinders aan en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.