Geranium sylvaticum 'Mayflower'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium sylvaticum 'Mayflower' is een vaste plant met een bosachtige groeiwijze en mooi gelobd blad. De bloemen zijn lichtpaars van kleur en bloeien in het voorjaar en begin van de zomer. 'Mayflower' is een populaire tuinplant vanwege zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke uitstraling. Deze geranium houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een plant die zich goed laat combineren met andere vaste planten in de border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Geranium sylvaticum 'Mayflower' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Als tuinplant is het belangrijk om de plant terug te snoeien na de bloei.

  Geranium sylvaticum 'Mayflower' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te mulchen in de winter voor extra bescherming.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een continue bloei. Deze plant doet het goed in de zon of halfschaduw.

  Geranium sylvaticum 'Mayflower' heeft gemiddeld zo'n 40 tot 50 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen breiden en te bloeien. Houd ook rekening met de groeiruimte van andere planten in de buurt.

  De Geranium sylvaticum 'Mayflower' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw, en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar deze voldoende zonlicht kan ontvangen voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, Geranium sylvaticum 'Mayflower' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, door de bloemen aan te bieden, helpt deze plant bij het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin, waardoor de algehele biodiversiteit wordt bevorderd. Het helpt ook de bodemvruchtbaarheid in stand te houden door de vorming van een dicht bladerdek.

  Deze plant bloeit van mei tot juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de Geranium sylvaticum 'Mayflower' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige locaties. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de Geranium sylvaticum 'Mayflower' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen. Eetbare planten hebben meestal andere specifieke eigenschappen.

  Ja, geraniums worden beschouwd als geluidsdempende planten vanwege hun dichte bladeren die geluidsgolven absorberen. Deze eigenschap maakt ze een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin. Planten in het algemeen kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast buiten.

 • Je kunt de plant snoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen en dode of beschadigde takken te verwijderen. Knip de plant terug tot ongeveer 5 cm boven de grond. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  De Geranium sylvaticum 'Mayflower' heeft matig water nodig en kan goed tegen droge periodes. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Water geven in de ochtend is het beste moment.

  De Tuinplanten zoals Geranium sylvaticum 'Mayflower' gedijen goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de plant gezond houden.

  Geraniums groeien het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. De bodem moet vochtig, maar niet te nat zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 voor optimale groei.

  De Geranium sylvaticum 'Mayflower' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Geranium sylvaticum 'Mayflower' hebben over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig. Ze zijn bestand tegen koude temperaturen en kunnen normaal gesproken goed overleven in de winter. Mocht de winter extreem streng zijn, dan kan het helpen om de planten af te deken met mulch of bladeren voor extra bescherming.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Snoei de uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te bevorderen. Een jaarlijkse bemesting in het voorjaar is voldoende voor een gezonde groei.

  Tuinplanten, zoals deze soort, hebben in het voorjaar en de zomer een matige bemesting nodig. Gebruik een organische meststof om de plant gezond te houden. Overbemesting kan leiden tot te veel groei en een verminderde bloeiperiode.

  Het is aan te raden om rondom de plant een laag mulch aan te brengen om de bodem vochtig en onkruidvrij te houden. Mulch zal helpen om de wortels van de plant te beschermen en de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting en ziekten te voorkomen.

  De plant groeit het beste in een vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de zuurgraad te controleren en indien nodig bij te stellen met meststoffen of compost. Te zure of te basische grond kan de groei van de plant belemmeren.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij Tuinplanten zoals de Geranium sylvaticum 'Mayflower', kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Zorg ervoor dat de planten gezond en sterk zijn, dit vermindert de kans op plagen.

 • Omschrijving

  Geranium sylvaticum 'Mayflower' is een vaste plant met een bosachtige groeiwijze en mooi gelobd blad. De bloemen zijn lichtpaars van kleur en bloeien in het voorjaar en begin van de zomer. 'Mayflower' is een populaire tuinplant vanwege zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke uitstraling. Deze geranium houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een plant die zich goed laat combineren met andere vaste planten in de border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.