Dianthus 'Sunflor Campari'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Campari' is een compacte en rijkbloeiende anjerplant met opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een zoete en aangename geur, waardoor ze perfect zijn voor in de tuin of op het balkon. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. 'Sunflor Campari' is een onderhoudsvriendelijke plant die weinig verzorging nodig heeft en langdurig bloeit. Het is een echte aanwinst voor elke bloementuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dianthus 'Sunflor Campari' is een groenblijvende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is daarom raadzaam om beschermende maatregelen te nemen bij temperaturen daaronder. Deze plant kan goed overwinteren in de meeste Nederlandse tuinen.

  Ja, de Dianthus 'Sunflor Campari' is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten en dode bloemen te verwijderen voor een langere bloei.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en plant deze niet te dicht op elkaar. Houd rekening met de groeiruimte van de plant bij het plannen van de tuinindeling.

  De Dianthus 'Sunflor Campari' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Dianthus heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectar in de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bestuivers zoals bijen en vlinders.

  Dianthus 'Sunflor Campari' trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant draagt bij aan het ecosysteem door voedsel en beschutting te bieden aan verschillende insecten. De diversiteit van planten in de tuin kan de algehele biodiversiteit bevorderen.

  Deze plant bloeit van mei tot september en de bloeiperiode kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, deze tuinplanten kunnen goed tegen de volle zon en gedijen het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Ze kunnen ook goed groeien in goed doorlatende grond met voldoende voeding.

  Nee, de Dianthus 'Sunflor Campari' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het kan zelfs giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, bepaalde tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en takken die geluid kunnen absorberen.

 • Om de plant gezond en bloeiend te houden, is het belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit stimuleert de plant om nieuwe bloemen te produceren. Snoei de plant na de bloeiperiode om de vorm te behouden en de groei te stimuleren.

  Deze plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond, bij voorkeur met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar door overmatig water kan wortelrot ontstaan. Het gebruik van speciale potgrond voor tuinplanten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Het is belangrijk dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen voor een gezonde groei.

  Deze plant staat graag op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Deze tuinplant gedijt goed in borders, rotstuinen of in potten.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens de koude maanden.

  De plant bloeit het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant in het voorjaar een beetje mest om de groei te stimuleren.

  Dianthus 'Sunflor Campari' heeft behoefte aan een voedzame bodem en regelmatige bemesting. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingstoffen krijgt, maar voorkom overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulchen wordt aanbevolen bij het planten van Dianthus 'Sunflor Campari' om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-7 centimeter rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels.

  De plant Dianthus 'Sunflor Campari' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede balans in de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u overwegen om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op spint, bladluis en witte vlieg. U kunt ook natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen introduceren om het ongedierte te bestrijden. Ten slotte is het belangrijk om de plant te voorzien van de juiste dosering meststoffen en voldoende water, zodat deze gezond blijft en beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Campari' is een compacte en rijkbloeiende anjerplant met opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een zoete en aangename geur, waardoor ze perfect zijn voor in de tuin of op het balkon. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. 'Sunflor Campari' is een onderhoudsvriendelijke plant die weinig verzorging nodig heeft en langdurig bloeit. Het is een echte aanwinst voor elke bloementuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.