Pelargonium (Zonale Grp) 'Springtime Irene'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Springtime Irene' is een compacte en bossige plant met opvallende, tweekleurige bloemen. De bloemen zijn rood en wit van kleur en hebben een gefranjerde rand. De bladeren van deze plant zijn groen van kleur en hebben een licht gekartelde rand. De 'Springtime Irene' bloeit van het voorjaar tot aan de herfst en is zeer geschikt voor in potten en hanging baskets. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargoniums zijn niet winterhard en worden meestal als eenjarige planten gekweekt. In ons klimaat kunnen ze niet overleven tijdens de winter en moeten ze vaak worden vervangen in het voorjaar.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het wordt daarom aangeraden om de plant tijdens de wintermaanden binnen te halen of te beschermen tegen vorst. De plant valt onder de categorie tuinplanten.

  Ja, Pelargoniums zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en zijn bestand tegen droogte. Ze kunnen goed gedijen in de volle zon en vereisen regelmatig water geven en bemesting om bloei te bevorderen. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de plant aantrekkelijk houden.

  Pelargoniums hebben voldoende ruimte nodig om goed te groeien. Plant ze op een afstand van 20-30 centimeter uit elkaar om te voorkomen dat ze elkaar gaan belemmeren in hun groei. Zorg ook dat ze genoeg ruimte hebben om zich uit te kunnen spreiden.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon. In de schaduw zullen ze minder bloeien en mogelijk minder goed groeien. Kies dus een zonnige plek voor optimaal resultaat.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodem. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de Pelargonium 'Springtime Irene' is een nectarrijke plant die vlinders en bijen aantrekt met zijn kleurrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van deze bestuivers naar uw tuin.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Springtime Irene' heeft geen directe positieve invloed op de biodiversiteit. Het is voornamelijk een decoratieve plant die niet bijdraagt aan de voedselvoorziening of habitat voor dieren. Om de biodiversiteit te ondersteunen, zijn inheemse planten die nectar en voedsel leveren aan lokale dieren, zoals vlinders en vogels, meer geschikt.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september, gedurende de zomermaanden. De bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  De Pelargonium houdt van een zonnige standplaats en kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes. Zorg er wel voor dat de grond goed waterdoorlatend is.

  Nee, Pelargoniums zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Ze kunnen maagklachten en misselijkheid veroorzaken bij mensen en huisdieren. Het is belangrijk om ze buiten bereik te houden van kinderen en dieren.

  Ja, de Pelargonium plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in beperkte mate. Het is echter geen primaire eigenschap van deze plant. Het is daarom aan te raden om ook andere maatregelen te nemen om geluidsoverlast te verminderen.

 • Pelargoniums kunnen het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar ook eventueel lange scheuten om de vorm van de plant te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan. Geef bij voorkeur water bij de wortels en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Gebruik speciale potgrond voor tuinplanten voor een gezonde groei. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is belangrijk voor een optimale verzorging van deze plant.

  De 'Springtime Irene' heeft behoefte aan goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge voedingswaarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en zand kan helpen bij het optimaliseren van de bodemkwaliteit voor deze plant.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind. Het liefst in een border of bloembak waar de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Je kunt de plant bijvoorbeeld verplaatsen naar een vorstvrije ruimte of bedekken met stro of speciale winterbescherming. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen. Gebruik tijdens het groeiseizoen regelmatig mest. Verwijder dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van het bemesten.

  Mulchen rond de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of houtsnippers als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt geplaatst om verstikking te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten moet neutraal tot licht alkalisch zijn, met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of meststoffen. Een geschikte zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van Tuinplanten.

  Om ongedierte te voorkomen, kun je regelmatig de bladeren en stelen van de plant inspecteren op tekenen van insecten. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede luchtcirculatie om ongedierte weg te houden. Als er toch ongedierte verschijnt, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om ze te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Springtime Irene' is een compacte en bossige plant met opvallende, tweekleurige bloemen. De bloemen zijn rood en wit van kleur en hebben een gefranjerde rand. De bladeren van deze plant zijn groen van kleur en hebben een licht gekartelde rand. De 'Springtime Irene' bloeit van het voorjaar tot aan de herfst en is zeer geschikt voor in potten en hanging baskets. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.