Pelargonium (Zonale Grp) Merilovely

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Merilovely is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en wit. Deze plant heeft groen blad met een zonal patroon, wat verwijst naar de donkere ringen op de bladeren. De Merilovely gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is perfect voor hanging baskets, bloembakken en borders in de tuin. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargoniums (Zonale Grp) zijn over het algemeen bladverliezend en verliezen hun bladeren in de winter. Ze kunnen echter overleven als kamerplanten met voldoende licht en warmte.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Merilovely is vorstgevoelig en heeft bescherming nodig bij temperaturen onder de 0 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met bijvoorbeeld fleece. In Nederland wordt deze plant vaak als eenjarige plant behandeld.

  Ja, de Pelargonium is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin en bloeit rijkelijk met de juiste zorg. Het regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende voor een gezonde groei.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Merilovely heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en plaats hem niet te dicht bij andere planten. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook overleven in gedeeltelijke schaduw. In de schaduw zullen ze echter minder bloemen produceren en hun groei kan vertragen. Het is dus aan te raden om deze planten zoveel mogelijk zonlicht te geven voor een optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die hen aantrekken. Het is een ideale keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken om te helpen bij bestuiving. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt om de bloemen te laten bloeien en de insecten aan te trekken.

  Pelargoniums trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit in je tuin kan verhogen. Ze kunnen helpen om de populatie van deze insecten te ondersteunen en te vergroten. Het is dus goed voor de biodiversiteit om Pelargoniums in je tuin te hebben.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft graag veel zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en bescherm hem tegen te felle zon in de heetste uren van de dag. Regelmatig water geven is belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Merilovely is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten. Het wordt voornamelijk gekweekt voor zijn decoratieve bloemen en bladeren in de tuin.

  Ja, de meeste tuinplanten hebben een beperkt vermogen om geluid te dempen vanwege hun structuur en bladeren. Echter, de mate waarin een plant geluid kan dempen is over het algemeen minimaal.

 • Snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip bloemstelen terug na de bloei om nieuwe bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op het blad om schimmel te voorkomen.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Merilovely heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een mix van potgrond met wat zand of perliet kan helpen bij het handhaven van een goede drainage.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het is aan te bevelen om de bodem te verrijken met compost of organische meststoffen voor optimale groei. Een losse en vruchtbare bodem zal zorgen voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd natte voeten. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst om schade te voorkomen. Je kunt de plant bijvoorbeeld verplaatsen naar een beschutte plek of afdekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en wekelijks voeding tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot het najaar. Gebruik een evenwichtige meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruidgroei rond de plant. Gebruik organische mulch, zoals compost of boomschors, en breng het aan tot een dikte van ongeveer 5-10 cm. Pas op dat de mulch niet tegen de stengels van de plant wordt opgestapeld om schimmelvorming te voorkomen.

  De beste zuurgraad voor de meeste tuinplanten, inclusief de Pelargonium (Zonale Grp) Merilovely, ligt tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, aangezien dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  Om plagen zoals bladluizen en spintmijten te bestrijden, kunt u natuurlijke bestrijdingsmethoden gebruiken zoals het besproeien van de plant met een mengsel van water en zeep of het gebruik van natuurlijke roofdieren zoals lieveheersbeestjes. Vermijd het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en andere nuttige insecten. Blijf regelmatig controleren op tekenen van plagen en neem indien nodig actie om ze te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Merilovely is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en wit. Deze plant heeft groen blad met een zonal patroon, wat verwijst naar de donkere ringen op de bladeren. De Merilovely gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is perfect voor hanging baskets, bloembakken en borders in de tuin. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.