Pelargonium (Zonale Grp) 'Empress Irene'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Zonale Grp) 'Empress Irene' is een compact groeiende plant met opvallende, tweekleurige bloemen in tinten van roze en wit. De bladeren hebben een rondachtige vorm en zijn vaak groen met donkere markeringen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen en is geschikt voor zowel binnen als buiten. 'Empress Irene' vereist een zonnige standplaats en regelmatig water geven om goed te gedijen. Het is een mooie toevoeging aan tuinen, bloembakken en hangmanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargonium (Zonale Grp) 'Empress Irene' is een groenblijvende tuinplant. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door aan de plant blijven zitten, ook in de winter. Het is dus een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs als andere planten hun bladeren hebben laten vallen.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Empress Irene' is winterhard tot ongeveer -2 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen bij lagere temperaturen. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  Pelargoniums zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in de volle zon en hebben regelmatig water nodig. Ook bloeien ze vaak rijkelijk gedurende het groeiseizoen.

  Pelargonium heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en te bloeien. Zorg voor ongeveer 20 tot 30 centimeter tussen elke plant zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant wanneer je de ruimte plant.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon en kunnen ook goed gedijen in de halfschaduw. Ze zullen echter minder bloemen produceren en hun bladeren zullen meestal minder kleurrijk zijn als ze in de schaduw worden geplaatst. Over het algemeen is het beter om ze in het zonlicht te plaatsen voor een optimale groei.

  De Pelargonium 'Empress Irene' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten, maar ook om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is.

  Ja, de bloemen van Pelargonium (Zonale Grp) 'Empress Irene' trekken vlinders en bijen aan vanwege hun heldere kleuren en zoete geur. Dit maakt de plant een mooie aanvulling op de tuin en helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit. Het is een populaire keuze voor tuiniers die graag willen genieten van het gezelschap van deze insecten.

  Pelargoniums trekken veel bijen en vlinders aan, wat goed is voor de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden nectar en stuifmeel als voedselbron voor insecten. Daarnaast helpen de planten ook om de bodem te bedekken en vocht vast te houden, waardoor ze andere plantensoorten kunnen ondersteunen.

  Deze plant bloeit van mei tot september en de bloei kan enkele maanden duren. Het is een tuinplant die in de zomermaanden prachtige bloemen produceert.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Empress Irene' is niet eetbaar. Het is een sierplant die gebruikt wordt in de tuin of als kamerplant. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan leiden tot maagklachten of vergiftiging.

  Pelargoniums zorgen niet specifiek voor geluidsdemping in huis. Tuinplanten in het algemeen hebben een beperkte invloed op geluidsoverlast. Voor geluidsdemping binnenshuis zijn andere materialen en planten meer geschikt.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen en dood of beschadigd blad te verwijderen. Snoei in het voorjaar en verwijder te lange takken om de vorm van de plant te behouden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te verlengen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De beste potgrond voor tuinplanten is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Deze potgrond zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant en voorkomt dat de wortels te nat worden. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de bodem te verrijken met compost of organische meststoffen voor een optimale groei.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Empress Irene' gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag.

  Tuinplanten zoals deze kunnen gevoelig zijn voor vorst, dus het is aan te raden om de plant in de wintermaanden te beschermen tegen kou. Dit kan bijvoorbeeld door de plant te verplaatsen naar een beschutte plek, zoals een serre of garage. Het is ook mogelijk om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te bevelen om tijdens het groeiseizoen regelmatig meststoffen toe te voegen voor een optimale bloei en groei. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten om de juiste voedingsstoffen te bieden. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig over de grond wordt verdeeld en volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen in de lente om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, stro of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De beste zuurgraad voor de bodem van deze Tuinplanten is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei en bloei van de plant. Zorg dus voor een goed uitgebalanceerde bodem om de beste resultaten te behalen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals een zeepoplossing of neemolie. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventueel ongedierte en deze indien nodig te behandelen. Voorkom overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Empress Irene' is een compact groeiende plant met opvallende, tweekleurige bloemen in tinten van roze en wit. De bladeren hebben een rondachtige vorm en zijn vaak groen met donkere markeringen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen en is geschikt voor zowel binnen als buiten. 'Empress Irene' vereist een zonnige standplaats en regelmatig water geven om goed te gedijen. Het is een mooie toevoeging aan tuinen, bloembakken en hangmanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.