Armeria

Armeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Armeria, ook bekend als Engels gras of zee-roze, is een vaste plant die voornamelijk voorkomt in kustgebieden en bergachtige gebieden. De plant heeft grasachtige bladeren en bloeit in de zomer met kleine, bolvormige bloemen in tinten van roze, wit en lila. Armeria is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige locaties en goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Armeria trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle plant is voor biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Armeria is niet groenblijvend. Het blad kan in de winter verkleuren of afsterven. Het is een meerjarige plant die in het voorjaar weer zal uitlopen.

  Armeria is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant voldoende beschutting te geven tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de groei en bloei bevorderen.

  De plant heeft ongeveer een ruimte van 20 tot 30 centimeter nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen andere planten te laten, zodat de Armeria voldoende licht en lucht krijgt. Zorg ervoor dat de plant de ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen en verspreiden.

  De plant gedijt het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Een plek met veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht opdroogt.

  Ja, de plant is bekend om vlinders en bijen aan te trekken vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en hommels aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kunnen vogels en insecten schuilen en voedsel vinden tussen de bladeren. Het helpt bij het bevorderen van een gezonde en gevarieerde tuinomgeving.

  Armeria bloeit in de maanden april tot en met juni en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. Na de bloei kunnen eventueel uitgebloeide bloemen worden verwijderd om nieuwe bloei te stimuleren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is een sterke plant die goed kan groeien in volle zonlicht. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden.

  Nee, de Armeria plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant en niet voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die als veilig en eetbaar worden beschouwd.

  Ja, de plant heeft de mogelijkheid om geluid te absorberen en dempen, wat gunstig kan zijn voor geluidsoverlast in de omgeving. Het verdikte blad en de structuur van de plant helpen bij het verminderen van geluidsgolven. Het planten van meerdere exemplaren kan bijdragen aan een verbeterde geluidsabsorptie in de tuin.

 • Armeria kan het beste na de bloei in het voorjaar worden teruggesnoeid. Verwijder uitgebloeide bloemstelen en eventuele dode bladeren. Knip ook regelmatig de plant wat terug om een compacte groei te bevorderen.

  De plant heeft matig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Het is aan te raden om de plant alleen water te geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Armeria groeit het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, maar wel voldoende vochtig is. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De Bodemkwaliteit die geschikt is voor deze tuinplanten is goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Voedingsrijke bodem kan de groei van deze planten bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Armeria gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Een beschutte locatie is ideaal voor deze plant.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen koude temperaturen en vorst. Je kunt de plant bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. Het is ook belangrijk om de plant in het voorjaar te bemesten met plantenvoeding.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen strenge bemesting nodig. Een jaarlijkse toepassing van organische mest in het voorjaar kan de groei en bloei bevorderen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld en niet direct in contact komt met de plant.

  Mulchen is erg gunstig voor tuinplanten, zoals Armeria. Het helpt de grond vochtig te houden, onderdrukt onkruid en voegt organisch materiaal toe aan de bodem. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  Armeria gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij de plant Armeria, kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien van de plant met water en afwasmiddel. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals nematoden of roofmijten worden ingezet. Het regelmatig inspecteren van de plant en het verwijderen van aangetaste delen kan ook helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Armeria, ook bekend als Engels gras of zee-roze, is een vaste plant die voornamelijk voorkomt in kustgebieden en bergachtige gebieden. De plant heeft grasachtige bladeren en bloeit in de zomer met kleine, bolvormige bloemen in tinten van roze, wit en lila. Armeria is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige locaties en goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Armeria trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle plant is voor biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.