Limonium latifolium 'Blue Dream'

Limonium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Limonium latifolium 'Blue Dream' is een compacte vaste plant met brede, blauwgroene bladeren en opvallende blauwe bloemtrossen. De bloemen bloeien in de zomer en behouden hun kleur lang nadat ze zijn afgeknipt, waardoor ze geschikt zijn voor droogboeketten. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. 'Blue Dream' is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en kusttuinen en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Limonium latifolium 'Blue Dream' is geen groenblijvende plant. In de winter verliest deze plant zijn bladeren. Het is een vaste plant die in het voorjaar weer uitloopt.

  Limonium latifolium 'Blue Dream' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in de gematigde klimaten van Nederland en België. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei van de plant.

  Limonium latifolium 'Blue Dream' heeft gemiddeld een ruimte van ongeveer 30 centimeter in de breedte en hoogte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te ontwikkelen en te bloeien. Plant de Limonium latifolium 'Blue Dream' op een zonnige plek in de tuin.

  "Limonium latifolium 'Blue Dream' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant te planten op een zonnige tot licht beschaduwde plek."

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Limonium latifolium 'Blue Dream' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die het produceert. Deze plant kan helpen bij het ondersteunen van de biodiversiteit in je tuin en het aantrekken van bestuivers. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn vaak kleurrijk en geurend.

  Limonium latifolium 'Blue Dream' trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt voedsel en beschutting voor verschillende insecten en kleine dieren. Door het toevoegen van deze plant aan de tuin, wordt de tuin aantrekkelijker voor verschillende soorten fauna.

  Deze plant bloeit van juli tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, Limonium latifolium 'Blue Dream' kan goed tegen de volle zon. Deze tuinplant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin waar hij veel zonlicht kan ontvangen. Zorg voor voldoende vocht in de grond om uitdroging te voorkomen.

  Nee, Limonium latifolium 'Blue Dream' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is bedoeld om in de tuin te groeien voor decoratieve doeleinden.

  Ja, de plant Limonium latifolium 'Blue Dream' heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn dichte bladeren en stengels. Het kan helpen om geluiden te absorberen en een rustige omgeving te creëren in de tuin.

 • De Limonium latifolium 'Blue Dream' moet regelmatig worden gesnoeid om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar, na de laatste vorst. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstelen om de groei te bevorderen.

  De Limonium latifolium 'Blue Dream' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken, om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond die specifiek geschikt is voor Tuinplanten, met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar niet drassig.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water.

  De Limonium latifolium 'Blue Dream' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze plant kan goed tegen droge omstandigheden en is daarom geschikt voor een rotstuin of in een border met andere droogteminnende planten. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen te veel vocht.

  In de winter is het aan te raden om de plant af te dekken met bladeren of stro om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te verplaatsen naar een beschutte plek tijdens de koudste maanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Het is belangrijk om regelmatig oude bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. In de winterperiode kan de plant eventueel beschermd worden tegen vorst.

  Voor de bemesting van tuinplanten zoals Limonium latifolium 'Blue Dream' is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken. Deze meststoffen zorgen voor een goede voeding voor de plant gedurende het groeiseizoen. Het is belangrijk om de meststoffen gelijkmatig rond de plant te verdelen en goed in te werken in de grond.

  Het is aan te raden om rondom de plant een laag mulch aan te brengen. Mulch beschermt de wortels tegen vorst in de winter en houdt vocht vast tijdens droge periodes. Bovendien helpt mulch onkruidgroei tegen te gaan en geeft het een verzorgde uitstraling in de tuin.

  De pH van de bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Dit zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor deze plant kan preventieve maatregelen worden genomen, zoals regelmatig controleren op ongedierte en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast kunnen planten die aangetast zijn door ongedierte geïsoleerd worden en eventueel verwijderd worden om verdere verspreiding te voorkomen. Let ook op de juiste standplaats en vochtigheid om de plant gezond te houden en daarmee minder vatbaar voor ongedierte.

 • Omschrijving

  Limonium latifolium 'Blue Dream' is een compacte vaste plant met brede, blauwgroene bladeren en opvallende blauwe bloemtrossen. De bloemen bloeien in de zomer en behouden hun kleur lang nadat ze zijn afgeknipt, waardoor ze geschikt zijn voor droogboeketten. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. 'Blue Dream' is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en kusttuinen en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.