Euphorbia pulcherrima 'Lilo'

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima 'Lilo' is een prachtige variëteit van de bekende kerststerplant, met opvallende rode bladeren en compacte groei. De plant heeft een compacte groeivorm en produceert rode schutbladeren die lijken op bloemblaadjes. De Euphorbia pulcherrima 'Lilo' is een populaire keuze voor de feestdagen vanwege zijn levendige rode kleur en feestelijke uitstraling. De plant gedijt het beste in een lichte omgeving met regelmatig water geven en een gematigde temperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om te voorkomen dat de bladeren beschadigen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de directe zon staat.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Lilo' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht in de zomer om verbranding te voorkomen.

  De Euphorbia pulcherrima 'Lilo' heeft één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen gietbeurten opdroogt, om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant nooit in een laagje water staat.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Plaats hem dus niet op een plek waar de zon de hele dag op schijnt. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Lilo' houdt van warmte en gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden om te voorkomen dat hij stress ervaart en zijn bladeren verliest. Zorg ook voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De Euphorbia pulcherrima 'Lilo' bloeit meestal in de maanden november en december. De bloeiperiode duurt meestal rond de 6 tot 8 weken.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Lilo' is luchtzuiverend omdat het giftige stoffen zoals formaldehyde uit de lucht kan filteren. Het kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren en zorgen voor een gezondere omgeving. Het is daarom een goede toevoeging aan je interieur.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

 • Het is belangrijk om regelmatig de dode of beschadigde bladeren van de plant te verwijderen. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar, na de bloei. Het snoeien van de plant zorgt ervoor dat de groei en bloei bevorderd wordt.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten drogen. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit voldoende gaten heeft voor drainage. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar om de grond vers en voedzaam te houden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en de grond moet vochtig worden gehouden, maar niet drassig. Een lichte en vruchtbare potgrond is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende water krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode kan helpen bij een gezonde groei.

  Het schoonmaken van deze plant kan gedaan worden door voorzichtig stof van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of chemicaliën op de bladeren. Regelmatig stofvrij maken zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en dient op een zonnige plek te worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt. Een gebrek aan licht kan leiden tot een slechte groei en bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperaturen. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15°C.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet tussen de 50 en 60% liggen voor een optimale groei. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig te verhogen door middel van een luchtbevochtiger of regelmatig besproeien van de bladeren. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging en bladverlies bij kamerplanten.

  Kamerplanten gedijen over het algemeen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig vloeibare meststof te geven. Gebruik een meststof voor bloeiende kamerplanten voor een goede groei en bloei. Let op dat je niet te veel meststof geeft, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima 'Lilo' is een prachtige variëteit van de bekende kerststerplant, met opvallende rode bladeren en compacte groei. De plant heeft een compacte groeivorm en produceert rode schutbladeren die lijken op bloemblaadjes. De Euphorbia pulcherrima 'Lilo' is een populaire keuze voor de feestdagen vanwege zijn levendige rode kleur en feestelijke uitstraling. De plant gedijt het beste in een lichte omgeving met regelmatig water geven en een gematigde temperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om te voorkomen dat de bladeren beschadigen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.