Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Silvia'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Silvia' is een compacte en bossige plant met groen blad en prachtige roze of lila bloemen. Deze plant wordt vaak gebruikt als potplant of voor hangmanden, vanwege de overvloedige bloei. 'Silvia' bloeit gedurende de zomermaanden en is gemakkelijk te onderhouden, met regelmatig water geven en het verwijderen van uitgebloeide bloemen. Deze Pelargonium plant kan zowel binnen als buiten groeien, zolang hij voldoende zonlicht en goede afwatering krijgt. Met zijn elegante bloemen en aangename geur is de 'Silvia' een populaire keuze voor tuiniers en liefhebbers van bloeiende planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargoniums vereisen over het algemeen weinig onderhoud en zijn gemakkelijk te kweken. Ze hebben regelmatig water nodig en moeten regelmatig worden bemest tijdens het groeiseizoen. Ze kunnen goed gedijen in een zonnige omgeving en zijn winterhard.

  Ja, de Pelargonium 'Silvia' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de volle zon staat om verbranding te voorkomen.

  Pelargoniums hebben regelmatig maar bescheiden water nodig. Geef de plant eens per week water, maar zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van veel licht, maar direct zonlicht kan schadelijk zijn en bladverbranding veroorzaken. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht kan ontvangen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verplaatsen om te voorkomen dat hij te lang in de felle zon staat.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten waar hij voldoende warmte en licht krijgt om goed te gedijen. Het vermijden van koude tocht is ook belangrijk voor zijn groei en bloei.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Silvia' bloeit meestal in de maanden april tot en met september. De bloeiperiode kan tot ongeveer 8 weken duren.

  Pelargoniums hebben geen bekende luchtzuiverende eigenschappen, maar ze kunnen wel de luchtvochtigheid in een ruimte verhogen. Het is voornamelijk bekend om zijn mooie bloemen en geurige bladeren. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege de decoratieve uitstraling.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Silvia' houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het beste bij deze temperaturen en zal gezond en gelukkig blijven. Warmere of koudere temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Silvia' kan het beste worden gesnoeid na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode of zieke stengels en knip de plant terug tot ongeveer de helft van de oorspronkelijke grootte. Dit bevordert een gezonde groei en bloei.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter iets minder water dan in de zomer.

  Gebruik voor deze plant een lichte en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig is, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen door middel van bemesting. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd dat de wortels langdurig nat blijven staan.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van de plant te verwijderen met een zachte doek of een lichte waternevel. Gebruik geen chemicaliën of schoonmaakmiddelen op de bladeren, dit kan de plant beschadigen. Zo houd je de bladeren schoon en gezond, wat de luchtzuivering en groei van de plant bevordert.

  Deze plant houdt van veel licht en kan het beste op een plek staan waar hij direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de plant minstens zes uur per dag in het zonlicht staat. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei.

  Pelargonium 'Silvia' gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant in een ruimte te plaatsen waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet tussen de 40-60% liggen voor een optimale groei. Bij te lage luchtvochtigheid kunnen de bladeren van de plant uitdrogen en bruine randen krijgen. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig te verhogen met behulp van een luchtbevochtiger.

  Pelargoniums gedijen het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH, ongeveer tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de pH van de bodem kan helpen om de juiste omgeving voor de plant te behouden.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Silvia' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gegeven.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Silvia' is een compacte en bossige plant met groen blad en prachtige roze of lila bloemen. Deze plant wordt vaak gebruikt als potplant of voor hangmanden, vanwege de overvloedige bloei. 'Silvia' bloeit gedurende de zomermaanden en is gemakkelijk te onderhouden, met regelmatig water geven en het verwijderen van uitgebloeide bloemen. Deze Pelargonium plant kan zowel binnen als buiten groeien, zolang hij voldoende zonlicht en goede afwatering krijgt. Met zijn elegante bloemen en aangename geur is de 'Silvia' een populaire keuze voor tuiniers en liefhebbers van bloeiende planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.