Pelargonium (Peltatum Grp) 'Decora Rose'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Decora Rose' is een hangende geranium met prachtige roze bloemen en donkergroen blad. De plant heeft een compacte groei met lange stengels die vol hangen met bloemen. Het is een populaire keuze voor hangmanden en bloembakken vanwege zijn weelderige uitstraling. Deze geranium bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en vereist regelmatige watergift en bemesting voor een gezonde groei. 'Decora Rose' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargonium 'Decora Rose' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die meerjarig is en bloeit van het voorjaar tot de herfst. De plant moet in de winter vorstvrij overwinterd worden.

  Deze plant is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst.在冬季,您可以将植物移至室内或采取措施保护免受严寒。

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te bemesten. Deze plant is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

  De Pelargonium heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te spreiden, zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten. Een afstand van ongeveer 30-40 cm tussen elke plant is ideaal voor een goede groei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Decora Rose' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht te geven voor een optimale groei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende, maar dit kan afhangen van de specifieke omstandigheden en behoeften van de plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een goede keuze als je deze insecten in je tuin wilt aantrekken. Let op dat de plant veilig is voor vlinders en bijen om van te genieten.

  Pelargoniums trekken bijen en vlinders aan met hun bloemen, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Ze zorgen voor kleur en leven in de tuin en kunnen helpen om de populatie van bestuivers te ondersteunen. Pelargoniums hebben ook een gunstig effect op het ecosysteem door bij te dragen aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin.

  De Pelargonium bloeit meestal vanaf mei tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral bij warm weer. Zorg er ook voor dat de plant voldoende voeding krijgt voor een optimale groei en bloei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt vaak gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie roze bloemen. Het consumeren van de bladeren kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom aanbevolen om deze plant niet te eten.

  Pelargoniums hebben geen specifieke eigenschap om geluid te dempen. Planten hebben over het algemeen wel een positief effect op de akoestiek in een ruimte. Pelargoniums staan bekend om hun kleurrijke bloemen en decoratieve bladeren.

 • De Pelargonium 'Decora Rose' kan het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen en knip lange scheuten terug tot ongeveer de helft van de lengte. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei in de zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme dagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd dat er water blijft staan in de pot of op de schotel.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond die goed gedraineerd is, zodat de wortels goed kunnen ademen en overtollig water kan weglopen. Kies voor potgrond specifiek bedoeld voor bloeiende planten om de groei en bloei te optimaliseren. Het regelmatig verversen van de potgrond kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en voldoende vocht vasthoudt. Vermijd zware, compacte grondsoorten die de drainage belemmeren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. De plant kan zowel in potten als in de volle grond worden geplaatst.

  Voor tuinplanten zoals deze is winterbescherming belangrijk om vorstschade te voorkomen. Bescherm de plant door deze af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Verwijder regelmatig dode bloemen en verwelkte bladeren om de bloei te stimuleren. Bemest de plant maandelijks tijdens het groeiseizoen voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een universele meststof. Gebruik hiervoor een meststof die specifiek is ontwikkeld voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking, meestal is dit eens per paar weken tijdens de groeiperiode.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij tuinplanten. Het kan ook helpen om de grondtemperatuur te reguleren en voedingsstoffen vast te houden. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors als mulch.

  De zuurgraad van de bodem voor de meeste tuinplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien.

  Toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten kan helpen bij het bestrijden van ongedierte zoals bladluizen of spintmijten. Regelmatig controleren op symptomen van plagen en snel handelen kan verdere verspreiding voorkomen. Eventueel kan ook een natuurlijke vijand zoals lieveheersbeestjes worden ingezet voor de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Decora Rose' is een hangende geranium met prachtige roze bloemen en donkergroen blad. De plant heeft een compacte groei met lange stengels die vol hangen met bloemen. Het is een populaire keuze voor hangmanden en bloembakken vanwege zijn weelderige uitstraling. Deze geranium bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en vereist regelmatige watergift en bemesting voor een gezonde groei. 'Decora Rose' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.