Pelargonium (Zonale Grp) (F1)

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) (F1) is een populaire tuinplant met opvallende bloemen en geurig blad. Deze plant bloeit rijkelijk en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen variëren in kleur van roze, rood, wit tot paars en trekken vlinders en bijen aan. Het blad van de Pelargonium is vaak groen en kan een mooie bijkomende geur verspreiden. Deze plant kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien en is makkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargonium (Zonale Grp) (F1) is groenblijvend. Als tuinplant behoudt hij zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de winter. Het is aan te raden om de plant naar binnen te verplaatsen of te beschermen tegen koude temperaturen om schade te voorkomen. Het is een populaire tuinplant die veel verzorging en liefde nodig heeft om te gedijen.

  Pelargoniums zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereisen minimaal water en voeding. Ze gedijen goed in een zonnige, goed gedraineerde omgeving en hebben weinig last van ziekten of plagen. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert bloei.

  Pelargonium (Zonale Grp) (F1) heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn wortels uit te spreiden en voldoende licht en lucht te krijgen. Houd rekening met de groeisnelheid en de uiteindelijke grootte van de plant.

  Nee, Pelargoniums groeien het beste in de volle zon en hebben minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zullen ze waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder gezond groeien. Het is dus aan te raden om ze op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Pelargonium (Zonale Grp) (F1) heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen en snellere verdamping.

  Ja, de plant is bijenlokkend en trekt ook vlinders aan met zijn bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het aantrekken van nuttige insecten.

  Pelargonium planten trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ze hebben echter geen directe positieve of negatieve invloed op het ecosysteem. Het is belangrijk om ook andere planten te hebben die verschillende dieren aantrekken voor een diverse tuin.

  Pelargonium (Zonale Grp) (F1) bloeit meestal van juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Zorg wel voor voldoende vochtigheid en bescherming tegen felle middagzon. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor een gezonde groei.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) (F1) plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt vanwege de decoratieve bloemen en geurige bladeren. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maag- en darmproblemen.

  Pelargonium heeft geen speciale geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die sfeer toevoegt aan de tuin.

 • Pelargoniums kunnen het beste regelmatig worden gesnoeid om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant een frisse start te geven voor het groeiseizoen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Gebruik bij voorkeur een goed doorlatende potgrond met veel voedingsstoffen. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen bevordert de gezondheid en bloei van de plant.

  Een goede bodemkwaliteit is belangrijk voor de groei en bloei van tuinplanten. Zorg voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Voeg indien nodig compost of mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook gedeeltelijk in de schaduw worden geplaatst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen vorst en harde wind.

  Deze plant heeft bescherming nodig tegen vorst tijdens de wintermaanden. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en bedek deze met bijvoorbeeld tuinvlies of stro. Het is ook aan te raden om de plant naar binnen te halen tijdens periodes van strenge vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor een zonnige standplaats en een goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten gedurende het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoog kaliumgehalte voor gezonde bloei. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen van tuinplanten helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rondom de planten, maar niet direct tegen de stam of de bladeren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulch.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Hierdoor kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Bescherm de plant tegen ongedierte door regelmatig te controleren op luizen, spint en trips. Gebruik indien nodig milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Voorkom overmatig water geven om schimmelgroei te voorkomen, wat aantrekkelijk kan zijn voor ongedierte.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) (F1) is een populaire tuinplant met opvallende bloemen en geurig blad. Deze plant bloeit rijkelijk en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen variëren in kleur van roze, rood, wit tot paars en trekken vlinders en bijen aan. Het blad van de Pelargonium is vaak groen en kan een mooie bijkomende geur verspreiden. Deze plant kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien en is makkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.