Aeonium canariense

Aeonium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aeonium canariense is een vetplant afkomstig uit de Canarische Eilanden, met dikke stengels en rozetvormige bladeren. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter en heeft een opvallende uitstraling door zijn compacte groeiwijze. De bladeren van de Aeonium canariense zijn groen van kleur, soms met een vleugje rood aan de randen. Deze plant gedijt goed in een zonnige en droge omgeving en is gemakkelijk te onderhouden. Aeonium canariense wordt vaak gebruikt als sierplant in rotstuinen of als kamerplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is redelijk makkelijk te onderhouden en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom in de buurt van een raam waar veel licht binnenkomt. Houd er rekening mee dat direct zonlicht de bladeren kan verbranden.

  Aeonium canariense heeft matig water nodig, dus een keer per week is voldoende. Zorg ervoor dat de grond tussen watergeefbeurten door opdroogt. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Aeonium canariense houdt van de felle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten waar hij minstens 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. Zorg er wel voor dat de plant niet verbrandt door de felle zon.

  Ja, Aeonium canariense houdt van warmte en groeit het beste bij temperaturen tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 10°C daalt.

  Aeonium canariense bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, de Aeonium canariense is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan uw interieur.

  Ja, "Aeonium canariense" staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude temperaturen om gezond te blijven. Zorg voor een warme en zonnige plek voor deze plant.

 • Om de plant in model te houden, kan deze worden gesnoeid door de uitstekende takken af te knippen met een scherpe snoeischaar. Snoei bij voorkeur in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Aeonium canariense heeft matig water nodig en moet tussen gietbeurten uitdrogen. Zorg ervoor dat de grond volledig droog is voordat je opnieuw water geeft. Vermijd overmatig water geven om wortelrot te voorkomen.

  De Aeonium canariense gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een hoog organisch gehalte. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft, om wortelrot te voorkomen. Het is aanbevolen om de potgrond eens in de paar jaar te verversen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedingsrijke grond. Een lichtzure bodem met een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat blijft, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken.

  De plant heeft behoefte aan veel zonlicht en goed doorlatende grond. Water geven is nodig wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Regelmatig controleren op plagen en ziektes is aanbevolen.

  De plant kan worden schoongemaakt door voorzichtig het stof van de bladeren te vegen met een zachte doek. Gebruik lauw water om eventuele viezigheid van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  Aeonium canariense heeft veel licht nodig en is het best af bij een heldere locatie met indirect zonlicht. Plaats de plant dicht bij een raam op het zuiden, westen of oosten voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid is voldoende voor deze plant. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog of te vochtig is. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Aeonium canariense gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid van de plant te waarborgen. Kamerplanten hebben over het algemeen een specifieke voorkeur voor de zuurtegraad van de bodem, dus het is van belang deze informatie goed in acht te nemen voor een optimale groei en bloei.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof en volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt gebruikt.

 • Omschrijving

  Aeonium canariense is een vetplant afkomstig uit de Canarische Eilanden, met dikke stengels en rozetvormige bladeren. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter en heeft een opvallende uitstraling door zijn compacte groeiwijze. De bladeren van de Aeonium canariense zijn groen van kleur, soms met een vleugje rood aan de randen. Deze plant gedijt goed in een zonnige en droge omgeving en is gemakkelijk te onderhouden. Aeonium canariense wordt vaak gebruikt als sierplant in rotstuinen of als kamerplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.