Viola (Wittrockiana Grp) Corso Blue with Eye

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Wittrockiana Grp) Corso Blue with Eye is een vioolbloem die bekend staat om zijn opvallende blauwe bloemblaadjes met een donker oog in het midden. De compacte plant groeit goed in borders, plantenbakken en hangende manden. Het bloeit rijkelijk van het voorjaar tot aan de herfst en trekt daarbij vlinders en bijen aan. Viola Corso Blue with Eye heeft een gemiddelde hoogte van ongeveer 15 cm en gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is een prachtige keuze voor kleurrijke en levendige tuinontwerpen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) Corso Blue with Eye is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een eenjarige plant die vanaf het voorjaar bloeit tot aan de eerste vorst. Het is aan te raden om de plant in het najaar te vervangen door nieuwe exemplaren.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst om de bloei te behouden. Het is aan te raden om de plant te beschermen met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Viola's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden tuinplanten die goed gedijen in vochtige en goed doorlatende grond. Ze hebben regelmatig water nodig en worden het best geplant op een zonnige of halfschaduwrijke locatie. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloeiperiode verlengen.

  Deze plant heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen andere planten om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is rondom de plant. Plant ze in goed doorlatende grond voor de beste resultaten.

  De "Viola (Wittrockiana Grp) Corso Blue with Eye" groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant worden beperkt. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te zetten.

  De Viola heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar laat de wortels niet in water staan. Over het algemeen heeft de plant één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en zal ze aantrekken naar je tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor biodiversiteit in je tuin. Let wel op dat de plant bestoven kan worden door bijen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit, omdat het bloemen produceert die bijen en andere bestuivers aantrekken. Hierdoor wordt de diversiteit aan insecten in de tuin vergroot. Het draagt bij aan een gezonder ecosysteem.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met juni. De bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die prima gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water tijdens warme periodes.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Corso Blue with Eye is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, veel planten hebben een geluidsdempende werking doordat ze omgevingsgeluid absorberen. Dit geldt ook voor de meeste tuinplanten, waaronder Viola Corso Blue with Eye. Echter, het geluidsdempend vermogen is over het algemeen beperkt.

 • Om te voorkomen dat de plant kaal wordt, is het aan te raden regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit kan door simpelweg de bloemstelen tot aan de basis van de plant af te knippen. Snoei de plant niet te diep, zodat de bloemen en bladeren voldoende ruimte behouden om te groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond, om verdamping te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Corso Blue with Eye is het belangrijk om gebruik te maken van voedzame potgrond. Kies bij voorkeur een potgrond die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond goed vocht doorlaatbaar is om wortelrot te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Corso Blue with Eye is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Een bodem met een neutrale zuurgraad is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een plek waar het veel indirect zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Het is raadzaam om de plant in een beschutte omgeving te plaatsen om windschade te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal geen winterbescherming nodig, aangezien ze winterhard zijn. Overweeg mulchen rond de plant om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. In extreem koude omstandigheden kan het plaatsen van een beschermende doek of kooi nuttig zijn.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in de tuin. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken, zoals compost of mestkorrels. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid meststof te geven om overbemesting te voorkomen. Regelmatig bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Mulchen is aan te raden voor tuinplanten om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch. Breng een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar houdt de stam of basis van de plant vrij van mulch om verstikking te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, zoals Viola (Wittrockiana Grp) Corso Blue with Eye, kunnen preventieve maatregelen genomen worden zoals regelmatig controleren op luizen, slakken en rupsen. Ook kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of insectenroofdieren, worden ingezet om ongedierte te verminderen. Het is belangrijk om de planten regelmatig te inspecteren en snel in te grijpen als er tekenen van ongedierte worden waargenomen.

 • Omschrijving

  Viola (Wittrockiana Grp) Corso Blue with Eye is een vioolbloem die bekend staat om zijn opvallende blauwe bloemblaadjes met een donker oog in het midden. De compacte plant groeit goed in borders, plantenbakken en hangende manden. Het bloeit rijkelijk van het voorjaar tot aan de herfst en trekt daarbij vlinders en bijen aan. Viola Corso Blue with Eye heeft een gemiddelde hoogte van ongeveer 15 cm en gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is een prachtige keuze voor kleurrijke en levendige tuinontwerpen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.