Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Lavendel Grand Slam'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Lavendel Grand Slam' is een prachtige geranium met grote, lavendelkleurige bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bladeren zijn groen en geven een heerlijke geur af wanneer aangeraakt. Het is een ideale plant voor in hanging baskets, bloembakken of als borderplant. De 'Lavendel Grand Slam' trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Je hoeft de plant niet vaak water te geven en hij gedijt goed bij voldoende licht. Het is een sterke kamerplant die weinig problemen zal geven.

  De Pelargonium 'Lavendel Grand Slam' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6-8 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Pelargonium 'Lavendel Grand Slam' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de grootte van de pot. Zorg ervoor dat de grond tussen waterbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Lavendel Grand Slam' houdt van de felle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht nodig per dag om goed te gedijen. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige vensterbank of op een plek waar veel natuurlijk licht binnenvalt. Te weinig zonlicht kan leiden tot een minder weelderige groei en bloei van de plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en verdraagt geen koude temperaturen. Het is belangrijk om deze plant op een warme en zonnige plek te zetten om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius daalt.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloei kan ongeveer 4-6 weken duren.

  Ja, deze plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het helpt om schadelijke stoffen te absorberen en de lucht te zuiveren. Dit maakt het een nuttige toevoeging aan jouw binnenruimte.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en bloei van de plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt op deze temperatuur.

 • Om de groei van deze plant te stimuleren, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen. Snoei na de bloeiperiode om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat blijft staan om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Lavendel Grand Slam' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant heeft licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. De grond moet vochtig gehouden worden, maar zorg voor goede drainage om wortelrot te voorkomen. Bemest de plant regelmatig tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Je kunt ook de bladeren regelmatig besproeien met water om stof te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  Deze plant heeft helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats hem in een kamer met veel natuurlijk licht maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig worden belicht.

  Deze plant gedijt het best bij een gemiddelde binnentemperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. In de zomer kan de plant ook buiten worden geplaatst, zolang de temperaturen niet onder de 10 graden Celsius dalen.

  Deze plant gedijt het best bij een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Zorg er daarom voor dat de omgeving niet te vochtig of te droog is. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Het behouden van de juiste pH-niveaus kan helpen bij een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Lavendel Grand Slam' is een prachtige geranium met grote, lavendelkleurige bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bladeren zijn groen en geven een heerlijke geur af wanneer aangeraakt. Het is een ideale plant voor in hanging baskets, bloembakken of als borderplant. De 'Lavendel Grand Slam' trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.