xFatshedera lizei 'Silver Prince'

Fatshedera lizei

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De xFatshedera lizei 'Silver Prince' is een kruising tussen een vetplant en hederaplant, met glanzende, zilverkleurige bladeren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. 'Silver Prince' voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin of kamer en is gemakkelijk te verzorgen. De bladeren hebben een opvallend gestreept patroon dat een subtiel contrast biedt met de zilveren kleur. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een lichte standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de "xFatshedera lizei 'Silver Prince'" plant is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig eisen en gedijt goed in een gemiddelde kamertemperatuur en lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor deze plant.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd te felle zon, dit kan de bladeren beschadigen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Houd ook rekening met de luchtvochtigheid in de kamer.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar kan niet goed tegen felle zonnestralen. Het is daarom beter om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw.

  Deze plant houdt van een warme omgeving en doet het goed bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en weg te houden van koude plekken in huis. Over het algemeen gedijt deze plant goed bij een constante warmte.

  xFatshedera lizei 'Silver Prince' bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloei kan enkele weken duren.

  Ja, zoals de meeste kamerplanten heeft deze plant ook het vermogen om de lucht te zuiveren door giftige stoffen op te nemen en zuurstof vrij te geven. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en gezondheid van de plant. Plaats de plant niet in direct zonlicht of bij tocht.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei en vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar om de plant te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauwwarm water op kamertemperatuur voor het besproeien van de plant.

  De xFatshedera lizei 'Silver Prince' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voor een optimale groei en bloei kan af en toe wat meststof worden toegevoegd aan de potgrond.

  xFatshedera lizei 'Silver Prince' gedijt het best in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Bemest de plant regelmatig in het groeiseizoen voor optimale groei.

  De plant moet regelmatig water krijgen, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe snoeien kan de plant helpen om compact te blijven.

  Gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt afgenomen om de bladeren schoon te houden. Verwijder dode bladeren en snoei indien nodig.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor helder indirect licht voor een gezonde groei. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet te veel schommelt.

  Kamerplanten zoals de xFatshedera lizei 'Silver Prince' gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60% tot 80%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren en gezondheidsproblemen voor de plant.

  De zuurgraad van de bodem dient neutraal tot licht zuur te zijn. Dit betekent een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Het is raadzaam om in de wintermaanden de bemesting te verminderen of helemaal te stoppen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

 • Omschrijving

  De xFatshedera lizei 'Silver Prince' is een kruising tussen een vetplant en hederaplant, met glanzende, zilverkleurige bladeren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. 'Silver Prince' voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin of kamer en is gemakkelijk te verzorgen. De bladeren hebben een opvallend gestreept patroon dat een subtiel contrast biedt met de zilveren kleur. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een lichte standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.