Kalanchoe tomentosa

Kalanchoe niet bloeiend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe tomentosa, ook wel de pluchen plant genoemd, is een vetplant met dikke, harige bladeren bedekt met zilverachtige haren. De bladeren hebben een grijs-groene tot bruine kleur en voelen zacht en pluizig aan. Deze plant produceert kleine oranje bloemen die in trossen groeien. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. Kalanchoe tomentosa is een populaire keuze voor zowel binnen als buiten als decoratieve plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden, omdat hij weinig water nodig heeft en goed gedijt bij weinig licht. Snoei af en toe de dode bladeren en geef af en toe mest voor optimaal onderhoud.

  Ja, de Kalanchoe tomentosa heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het minstens 4 uur per dag indirect zonlicht ontvangt. Vermijd echter direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Kalanchoe tomentosa hebben over het algemeen eens per week water nodig. Het is belangrijk om de potgrond tussen de gietbeurten door licht te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. In de winter kan de frequentie van water geven iets verminderd worden.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht indirect op de bladeren valt.

  Ja, de kalanchoe tomentosa houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om te zorgen dat hij goed groeit en bloeit. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  De plant bloeit gedurende de lente-, zomer- en herfstmaanden en bloeit meestal ongeveer 8 weken lang.

  Ja, de Kalanchoe tomentosa staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en verbetert daarmee de luchtkwaliteit in huis. Het is daarom een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde atmosfeer binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of extreme temperatuurschommelingen.

 • De Kalanchoe tomentosa kan snoeien om de plant compact en mooi te houden. Verwijder dode bladeren en snoei lange stelen voor een gezonde groei. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant matig water, ongeveer eens per week in de lente en zomer en eens in de twee weken in de herfst en winter. Laat de grond tussen de gietbeurten goed opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkvrij water.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Kamerplantenpotgrond is geschikt voor deze plant en zorgt voor een goede groei en gezondheid. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe tomentosa gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zuur tot neutraal pH-niveau. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de plant zal ook bijdragen aan een goede groei en bloei.

  De Kalanchoe tomentosa heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een warme en zonnige omgeving. Zorg ervoor dat de grond goed draineert en geef matig water, vooral in de winter. Deze plant kan goed tegen droge lucht en heeft af en toe wat voeding nodig tijdens het groeiseizoen.

  De Kalanchoe tomentosa kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof van de bladeren af te vegen met een zachte doek of kwast. Het is ook belangrijk om dode bladeren of bloemen regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar geef de plant af en toe een milde douche onder lauw water om stof te verwijderen.

  De Kalanchoe tomentosa heeft behoefte aan voldoende licht en kan het beste op een plek staan waar het indirect zonlicht ontvangt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle delen gelijkmatig licht ontvangen en de plant gelijkmatig groeit. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn, niet te droog en niet te vochtig. Zorg voor een normale luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat. Het is niet nodig om speciale maatregelen te nemen voor de luchtvochtigheid bij deze plant.

  De zuurgraad van de bodem moet licht zuur tot neutraal zijn voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen. Kamerplanten zoals deze gedijen het beste in een bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een keer per maand een vloeibare meststof. Houd de dosering aanbevolen op de verpakking en spoel de pot regelmatig door met water om ophoping van zouten te voorkomen. Voer geen bemesting uit in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  Kalanchoe tomentosa, ook wel de pluchen plant genoemd, is een vetplant met dikke, harige bladeren bedekt met zilverachtige haren. De bladeren hebben een grijs-groene tot bruine kleur en voelen zacht en pluizig aan. Deze plant produceert kleine oranje bloemen die in trossen groeien. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. Kalanchoe tomentosa is een populaire keuze voor zowel binnen als buiten als decoratieve plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.