Saintpaulia Inova Rococo

Saintpaulia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Saintpaulia Inova Rococo is een prachtige variant van de Afrikaanse vioolplant met opvallende tweekleurige bloemen. De bloemen van deze plant hebben een mooie roze en witte kleur met een uniek patroon van donkere strepen en vlekken. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, waardoor ze een mooie achtergrond vormen voor de bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor binnenshuis op een lichte plek met indirect zonlicht. De Saintpaulia Inova Rococo is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water nodig heeft en goed gedijt in temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Saintpaulia Inova Rococo is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en kan gedijen in indirect zonlicht. Regelmatig verpotten kan ook bijdragen aan een gezonde groei.

  Ja, de plant heeft behoefte aan veel indirect licht, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig aanvoelt, maar niet doorweekt. Pas de frequentie aan op basis van de omgevingscondities en het seizoen.

  De "Saintpaulia Inova Rococo" houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste in indirect licht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Saintpaulia Inova Rococo houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een plek te zetten waar het niet te koud wordt. Het beste is om de plant te plaatsen op een lichte plek, maar uit direct zonlicht.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden maart, april en mei en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant Saintpaulia Inova Rococo heeft luchtzuiverende eigenschappen en helpt bij het zuiveren van de lucht in uw huis. Het kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Plaats de plant niet in direct zonlicht of in de buurt van koude tocht. Zorg voor een constante temperatuur om de plant gezond te houden.

 • Het snoeien van de plant kan worden gedaan om dode bladeren of bloemen te verwijderen en om de vorm en grootte van de plant te behouden. Dit kan het beste gedaan worden met scherpe en schone snoeischaar om beschadiging te voorkomen. Snoei de plant in het voorjaar of direct na de bloei om de groei te stimuleren.

  Geef deze plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar zorg ook voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water en vermijd dat de bladeren nat worden tijdens het water geven.

  Ideale potgrond voor kamerplanten bevat een mix van turf, compost en perliet voor goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Ververs de potgrond elke 1-2 jaar om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een bodem met een licht zurige pH-waarde is ideaal voor optimale groei.

  De plant heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de potgrond niet te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe wat plantenvoeding geven tijdens de groeiperiode is aan te raden.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek om stof te verwijderen. Als de bladeren vies zijn, kun je ze heel voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen.

  De Saintpaulia Inova Rococo heeft een lichte standplaats nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige groei en bloei.

  De optimale temperatuur voor deze planten ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Probeer de plant ook te beschermen tegen koude temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en verminderde groei.

  Deze plant vereist een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Voor een optimale groei en bloei is het belangrijk dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale kamerplantenmest tijdens het groeiseizoen. Let op de aanbevolen hoeveelheid en frequentie van bemesting om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Saintpaulia Inova Rococo is een prachtige variant van de Afrikaanse vioolplant met opvallende tweekleurige bloemen. De bloemen van deze plant hebben een mooie roze en witte kleur met een uniek patroon van donkere strepen en vlekken. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, waardoor ze een mooie achtergrond vormen voor de bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor binnenshuis op een lichte plek met indirect zonlicht. De Saintpaulia Inova Rococo is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water nodig heeft en goed gedijt in temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.