Pachypodium geayi

Pachypodium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pachypodium geayi is een exotische plant afkomstig uit Madagaskar en behoort tot de familie van de succulenten. Deze plant heeft een opvallend dikke stam met doornen en smalle bladeren die aan het uiteinde van de takken groeien. Tijdens de bloeiperiode produceert de Pachypodium geayi mooie, trompetvormige, witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Het is een langzaam groeiende plant die veel zonlicht en weinig water nodig heeft. De Pachypodium geayi wordt vaak gekweekt als kamerplant vanwege zijn opvallende uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het vereist af en toe water geven, voldoende licht en af en toe voeding. Het is geen veeleisende plant.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en moet op een plek staan met veel zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen voor voldoende licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige blootstelling aan het licht.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De plant houdt van veel licht en kan goed gedijen in de felle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig zonlicht krijgen. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht tijdens de warmste uren van de dag om verbranding te voorkomen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 20-30 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om gezond te blijven. Tijdens de wintermaanden kan extra warmte nodig zijn om de optimale groeiomstandigheden te behouden.

  De plant bloeit gewoonlijk in de maanden maart, april en mei en de bloei duurt enkele weken.

  Ja, deze plant staat erom bekend de lucht te zuiveren. Het heeft de capaciteit om schadelijke chemicaliën uit de lucht te verwijderen, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Het is een goede keuze als kamerplant voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de gezonde groei en bloei van deze plant. Zorg voor een constante temperatuur in dit bereik voor het beste resultaat.

 • Het is niet nodig om Pachypodium geayi te snoeien, omdat de plant van nature een langzaam groeiend patroon heeft en zijn vorm behoudt zonder snoei. Als er dode of beschadigde bladeren of takken zijn, kunnen deze voorzichtig worden verwijderd met scherpe snoeischaar om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om na het snoeien de wonden van de plant te verzorgen om infecties te voorkomen.

  De plant heeft matig water nodig en mag tussen gietbeurten opdrogen. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen. Geef in de lente en zomer regelmatig water, en verminder dit in de herfst en winter.

  De Pachypodium geayi gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de potgrond geen stilstaand water bevat om wortelrot te voorkomen. Een mix van potgrond voor cactussen en vetplanten kan geschikt zijn voor deze plant.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een lage zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen, zoals organisch materiaal. Vermijd overtollig water, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De plant heeft weinig water nodig en moet goed worden gedraineerd. Zet de plant op een zonnige plek en geef af en toe wat plantenvoeding tijdens het groeiseizoen. Vermijd tocht en koude temperaturen.

  Het is belangrijk om stof regelmatig van de bladeren van deze plant te verwijderen om de gezondheid te bevorderen. Dit kan gedaan worden door voorzichtig af te vegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen.

  De plant heeft veel direct zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij minstens 6 uur per dag zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet verbrandt door te felle zon.

  Pachypodium geayi gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om te zorgen voor een constante temperatuur en de plant te beschermen tegen koude tocht. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet gemiddeld zijn en niet te vochtig. Zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Pachypodium geayi gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen 6.1 en 7.5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen eens in de 2 weken mest te geven. Kies een meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Te veel mest kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Pachypodium geayi is een exotische plant afkomstig uit Madagaskar en behoort tot de familie van de succulenten. Deze plant heeft een opvallend dikke stam met doornen en smalle bladeren die aan het uiteinde van de takken groeien. Tijdens de bloeiperiode produceert de Pachypodium geayi mooie, trompetvormige, witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Het is een langzaam groeiende plant die veel zonlicht en weinig water nodig heeft. De Pachypodium geayi wordt vaak gekweekt als kamerplant vanwege zijn opvallende uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.