Rhododendron (Simsii Grp) 'Mevr. Gerard Kint'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mevr. Gerard Kint' is een compact groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met grote, opvallende bloemen in een dieproze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Mevr. Gerard Kint' is een sterke plant die goed gedijt in zure, goed doorlatende grond en een beschutte standplaats. Deze rhododendron is ideaal voor in de tuin, op het terras of in een border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mevr. Gerard Kint' is een gemakkelijke plant in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en wat extra voeding in het groeiseizoen. Zet hem op een lichte plek, uit de directe zon.

  Ja, de Rhododendron heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats deze plant daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Een raam op het zuiden of westen is ideaal.

  Rhododendrons hebben gemiddeld één keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingscondities. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Vergeet niet om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter wat meer schaduw. Felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met indirect licht.

  Ja, Rhododendrons houden van warmte en gedijen het best bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Ze kunnen echter ook wel eens profiteren van wat koelere temperaturen 's nachts. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken te houden.

  Deze plant bloeit meestal in het voorjaar, gewoonlijk van maart tot mei. De bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mevr. Gerard Kint' staat erom bekend de lucht te zuiveren. Deze plant helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Het vermijden van temperatuurschommelingen is essentieel voor de gezondheid van de plant.

 • Rhododendrons kunnen na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken. Snoei niet te diep om de bloei voor het volgende jaar niet te beïnvloeden.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed kan drainen om wortelrot te voorkomen.

  De potgrond voor deze plant moet zuur en goed doorlatend zijn. Gebruik bij voorkeur een mengsel van tuinturf en scherp zand. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant wordt geplaatst drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  Rhododendrons gedijen het beste in zure grond met een goede drainage. Zorg voor een humusrijke bodem met voldoende organisch materiaal. Vermijd natte, compacte of alkalische grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te drassig. Geef regelmatig voeding tijdens de groeiperiode voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren te verwijderen met een vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat de plant goed kan ademen en gezond blijft. Gebruik eventueel lauw water zonder zeep om de bladeren schoon te maken.

  De Rhododendron houdt van een lichte standplaats maar niet in direct zonlicht. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende natuurlijk licht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet te ver van het raam staat om voldoende licht te krijgen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15°C en 21°C. Zet de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en vermijd tocht en temperatuurschommelingen. Bij koudere temperaturen onder de 15°C kan de plant schade oplopen.

  De luchtvochtigheid moet bij voorkeur tussen de 40 en 50% liggen voor een optimale gezondheid van deze plant. Zorg voor een goede luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en een verminderde groei van de plant.

  De Rhododendron planten groeien het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met zuurminnende meststoffen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen en problemen met de groei en bloei van de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te groeien.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mevr. Gerard Kint' is een compact groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met grote, opvallende bloemen in een dieproze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Mevr. Gerard Kint' is een sterke plant die goed gedijt in zure, goed doorlatende grond en een beschutte standplaats. Deze rhododendron is ideaal voor in de tuin, op het terras of in een border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.