Rhododendron (Simsii Grp) 'Osta'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Osta' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende groene bladeren. In het voorjaar produceert hij prachtige trossen met roze bloemen die een aangename geur verspreiden. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en is wintergroen, waardoor hij het hele jaar door kleur aan de tuin toevoegt. 'Osta' is goed bestand tegen vorst en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. Deze rhododendronsoort is ideaal voor borders, rotstuinen en plantenbakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zolang ze genoeg licht krijgen en regelmatig water krijgen, zullen ze goed gedijen. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen kan ook helpen bij de bloei.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Osta' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht op de bladeren. Het is aanbevolen om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De Rhododendron 'Osta' heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de winter kan de waterbehoefte iets verminderen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Osta' houdt niet van de felle zon en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Deze plant houdt van warmte en een constante temperatuur tussen de 18 en 21 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg voor een warme en stabiele omgeving om de plant gezond te houden.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Osta' bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni. De bloei kan variëren van enkele weken tot een paar maanden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, Rhododendron planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de lucht in huis te zuiveren. Deze planten kunnen schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht verwijderen, wat zorgt voor een schonere en gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan de luchtzuiverende werking verbeteren.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Osta' gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om deze constante temperatuur aan te houden om de plant gezond te houden. Plaats de plant dus op een plek waar deze temperaturen worden gehandhaafd.

 • Rhododendrons kunnen na de bloei licht worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei niet te diep in het oude hout, anders zal de plant niet meer bloeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Laat de bovenste laag van de grond een beetje opdrogen tussen de gietbeurten door. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Een goede potgrond voor deze plant is een mengsel van turf, schors en perliet. Het moet goed doorlatend zijn en licht zurig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Rhododendron Simsii Grp 'Osta' gedijt het beste in zure, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron heeft behoefte aan een lichte standplaats, regelmatig water en een hoge luchtvochtigheid. Af en toe bemesten en snoeien is nodig om de plant gezond te houden. Let op dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron 'Osta' dient regelmatig stofvrij gemaakt te worden om de bladeren gezond te houden. Dit kan gedaan worden door zachtjes met een vochtige doek over de bladeren te wrijven. Vermijd daarbij te veel water op de bladeren, dit kan leiden tot schimmelvorming.

  Rhododendrons hebben veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. In de winter kan de plant wat meer zonlicht verdragen.

  De Rhododendron houdt van een gematigde temperatuur, idealiter tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de plant. Houd de plant weg van tocht en veranderingen in temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Rhododendron (Simsii Grp) 'Osta' moet rond de 50-60% liggen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Vermijd te droge lucht om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Osta' gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen voor de plant.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure grond, dus gebruik voorkeur speciale rhododendronmest. Bemesten kan 1-2 keer per jaar in het voorjaar en de zomer. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte voor groene bladeren en een meststof met meer fosfor voor bloei.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Osta' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende groene bladeren. In het voorjaar produceert hij prachtige trossen met roze bloemen die een aangename geur verspreiden. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en is wintergroen, waardoor hij het hele jaar door kleur aan de tuin toevoegt. 'Osta' is goed bestand tegen vorst en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. Deze rhododendronsoort is ideaal voor borders, rotstuinen en plantenbakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.