Duchesnea indica

Overig bes-/vruchtplanten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Duchesnea indica, ook wel bekend als aardbeiklaver, is een kruipende plant met ronde bladeren en gele bloemen die lijken op aardbeibloemen. De plant verspreidt zich snel via ondergrondse uitlopers en vormt zo dichte tapijten op de grond. De vruchten van de Duchesnea indica lijken op kleine aardbeien, maar zijn niet eetbaar voor mensen. Deze plant gedijt goed in vochtige, schaduwrijke omgevingen en kan invasief worden in bepaalde gebieden. Het is daarom belangrijk om de groei van deze plant onder controle te houden om inheemse planten te beschermen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig wat licht te geven. Ook gedijt de plant goed bij een gematigde kamertemperatuur.

  Ja, Duchesnea indica heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant dus op een plek waar hij veel daglicht kan ontvangen. Zoek een plekje uit de buurt van tocht en direct zonlicht.

  De plant heeft wekelijks ongeveer 1 tot 2 keer water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en het waterbeleid aan te passen op basis van de behoeften van de plant.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te veel zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Plaats de plant daarom liever op een plek met halfschaduw.

  Ja, de plant houdt van warmte en zal het goed doen bij een constante kamertemperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om optimale groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen temperatuurschommelingen en plotselinge koude temperaturen.

  Duchesnea indica bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om het zuiveren van de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het kan helpen bij het verwijderen van giftige stoffen en het verhogen van de zuurstofniveaus. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een locatie binnen deze temperatuurzones voor optimale groei en ontwikkeling. Houd de omgevingstemperatuur stabiel en vermijd extreme temperatuurschommelingen.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder beschadigde, dode of zieke takken en knip de overige takken terug tot gewenste lengte. Gebruik hierbij scherpe en schone snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef in de herfst en winter minder water, maar laat de grond niet volledig uitdrogen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft. Eens in de twee jaar de potgrond vervangen is aan te raden.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet vochtig en goed doorlatend zijn. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd te zure of te compacte grond, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten met plantenvoeding bevordert de groei en bloei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afnemen met een zachte doek. Je kunt de bladeren ook besproeien met water en eventueel mild reinigingsmiddel om hardnekkig vuil te verwijderen. Vergeet niet om regelmatig de pot waar de plant in staat schoon te maken om de groei van schimmels en bacteriën te voorkomen.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en te gedijen. Zet hem daarom op een plek waar hij minstens acht uur per dag indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante temperatuur om de groei en bloei te bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet relatief hoog zijn. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Het gebruik van een luchtbevochtiger kan ook nuttig zijn.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de gezondheid van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene kamerplantenmeststof tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de meststof de juiste voedingsstoffen bevat voor gezonde groei en bloei. Geef de plant niet te veel mest, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

 • Omschrijving

  Duchesnea indica, ook wel bekend als aardbeiklaver, is een kruipende plant met ronde bladeren en gele bloemen die lijken op aardbeibloemen. De plant verspreidt zich snel via ondergrondse uitlopers en vormt zo dichte tapijten op de grond. De vruchten van de Duchesnea indica lijken op kleine aardbeien, maar zijn niet eetbaar voor mensen. Deze plant gedijt goed in vochtige, schaduwrijke omgevingen en kan invasief worden in bepaalde gebieden. Het is daarom belangrijk om de groei van deze plant onder controle te houden om inheemse planten te beschermen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.