Rhododendron (Simsii Grp) 'Inga'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Inga' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en prachtige, rijkbloeiende bloemen. De bloemen van deze soort zijn groot en hebben een dieproze kleur met lichte vlekken aan de binnenkant. 'Inga' bloeit in het voorjaar en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Deze plant houdt van een standplaats in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De Rhododendron (Simsii Grp) 'Inga' is een populaire keuze voor zowel formele als informele tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons zijn gemakkelijk te onderhouden planten, zolang ze regelmatig water krijgen en niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Ze vereisen weinig snoei en gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond.

  Ja, de Rhododendron houdt van veel licht, maar vermijd direct zonlicht, vooral in de zomermaanden. Plaats de plant op een lichte plek in huis, zoals bij een raam op het oosten of westen. Een gebrek aan licht kan leiden tot een verminderde bloei.

  Rhododendrons hebben in het algemeen behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. In de winter hebben ze minder water nodig.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Inga' houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste in indirect licht. Fel zonlicht kan schadelijk zijn voor de bladeren van deze kamerplant. Zorg er daarom voor dat hij op een locatie staat met helder, maar niet te fel licht.

  Ja, Rhododendrons houden van warme temperaturen en gedijen het beste bij een constante kamertemperatuur van ongeveer 18-24 graden Celsius. Plaats de plant echter niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en overmatige warmte te vermijden.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloei duurt doorgaans enkele weken.

  Ja, Rhododendron (Simsii Grp) 'Inga' is een luchtzuiverende plant en helpt bij het zuiveren van de lucht in huis door giftige stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het heeft een positief effect op de luchtkwaliteit in de omgeving waar het wordt geplaatst. Planten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking, maar de mate waarin verschilt per soort.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een constante temperatuur binnen deze range zal de groei en bloei bevorderen. Zorg ook voor voldoende licht en vochtigheid.

 • Rhododendrons kunnen na de bloei licht worden gesnoeid om de vorm te behouden en luchtcirculatie te bevorderen. Verwijder dode takken en bloemen om de groei te stimuleren. Snoei niet te diep, dit kan de gezondheid van de plant schaden.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Inga' gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik ook een pot met gaten onderin voor een goede afvoer van water.

  Rhododendrons gedijen het beste in zure, goed doorlatende grond met een hoge organische inhoud. Een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5 wordt aanbevolen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet drassig is.

  De plant heeft regelmatig water nodig en mag niet uitdrogen. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te snoeien om de groei te bevorderen. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof en vuil van de bladeren te verwijderen. Je kunt ook een zachte borstel gebruiken om de bladeren af en toe voorzichtig schoon te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Inga' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Inga' gedijt het best bij een constante temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurwisselingen en vermijd tocht. Een gelijkmatige kamertemperatuur zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Rhododendron Simsii Grp 'Inga' moet rond de 40-60% liggen voor optimale groei. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine bladranden. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig sproeien of het gebruik van een luchtbevochtiger helpen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Inga' groeit het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met speciale meststoffen.

  Rhododendrons hebben regelmatig voeding nodig voor gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten en bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de verpakking. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Inga' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en prachtige, rijkbloeiende bloemen. De bloemen van deze soort zijn groot en hebben een dieproze kleur met lichte vlekken aan de binnenkant. 'Inga' bloeit in het voorjaar en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Deze plant houdt van een standplaats in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De Rhododendron (Simsii Grp) 'Inga' is een populaire keuze voor zowel formele als informele tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.