Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Sch?me Alba'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Schäme Alba' is een compacte, groenblijvende struik die behoort tot de Evergreen Azalea Groep. De plant produceert prachtige witte bloemen met een licht roze tint in het voorjaar. Deze bloemen geven de tuin een sfeervolle uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. De 'Schäme Alba' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die elk jaar opnieuw kan bloeien met de juiste zorg.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en hebben weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende. Ze gedijen goed in vochtige en goed doorlatende grond.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Rhododendron 'Schäme Alba' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, meestal eens per week in de zomer en minder frequent in de winter. Het is belangrijk om de vochtigheid van de grond in de gaten te houden en deze plant te voorzien van voldoende water.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met wat schaduw. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Plaats hem daarom op een locatie met indirect licht.

  Ja, Rhododendron houdt van warmte en doet het goed in een warme omgeving. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten om optimale groei en bloei te bevorderen. Zorg er wel voor dat de plant voldoende vochtig blijft en niet uitdroogt.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Schäme Alba' is een luchtzuiverende plant. Het kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen. Het is een goede keuze voor kamerplanten.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor ideale groeiomstandigheden en helpt bij het behouden van de gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Het is belangrijk om de plant na de bloei te snoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant indien nodig uit. Snoei niet te diep in de plant om de bloemknoppen voor het volgende jaar niet te beschadigen.

  Geef regelmatig water aan de Rhododendron en zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft. Voorkom dat de grond uitdroogt, maar let op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een plek met goede drainage en geef in de winter minder water.

  De Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Schäme Alba' heeft een zure potgrond nodig met een goede drainage om gezond te blijven. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet te nat is, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor zuurminnende planten.

  De Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Schäme Alba' gedijt het best in vochtige, zure en goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en humus. Zorg ook voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek staan. Verwijder regelmatig dode bloemen en snoei indien nodig lichtjes om de vorm te behouden. Gebruik af en toe plantenvoeding speciaal voor bloeiende planten.

  De bladeren van de plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Eventuele dode bladeren of bloemen kunnen voorzichtig worden weggeknipt met een scherpe schaar. Indien nodig kan de plant ook worden besproeid met een zachte straal water om eventueel vuil weg te spoelen.

  De Rhododendron 'Schäme Alba' heeft veel helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag licht ontvangt. Pas op voor direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Schäme Alba' gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 15-20°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, dit kan de groei belemmeren. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten mag het best tussen de 50-60% liggen. Dit kan worden verhoogd door de plant regelmatig te besproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat om uitdroging te voorkomen.

  De Rhododendron 'Schäme Alba' gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Een te hoge pH-waarde kan ervoor zorgen dat de plant moeite heeft om voedingsstoffen op te nemen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals Rhododendron hebben baat bij regelmatige bemesting met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Gebruik deze meststof in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gebruikt.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Schäme Alba' is een compacte, groenblijvende struik die behoort tot de Evergreen Azalea Groep. De plant produceert prachtige witte bloemen met een licht roze tint in het voorjaar. Deze bloemen geven de tuin een sfeervolle uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. De 'Schäme Alba' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die elk jaar opnieuw kan bloeien met de juiste zorg.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.