Lilium longiflorum

Lilium overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lilium longiflorum, ook bekend als de witte lelie, is een prachtige bloeiende plant met grote, trompetvormige bloemen. De bloemen zijn meestal wit van kleur en verspreiden een heerlijke zoete geur. Deze plant staat bekend om zijn elegante uitstraling en wordt vaak gebruikt in bruidsboeketten en bloemstukken. Lilium longiflorum gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Deze lelieplant kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt en bloeit meestal in de zomer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een lichte plek, uit direct zonlicht. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig. Plaats hem daarom bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd lichtvochtig is, maar voorkom dat de wortels te lang in het water staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht op te laten drogen.

  De plant houdt van indirect licht en kan verbranden in de felle zon. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt. Te veel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

  De plant bloeit in de maanden april tot en met juni. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, de "Lilium longiflorum" staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een effectieve plant om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat.

 • De arendslelie hoeft niet te worden gesnoeid. Verwijder wel dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik handschoenen bij het werken met de plant, omdat het sap huidirritatie kan veroorzaken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Water geven aan de planten in de ochtend wordt aanbevolen.

  Voor deze plant is een lichte en goed doorlatende potgrond geschikt. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is en regelmatig wordt bemest. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd wateroverlast.

  Voor een goede verzorging van deze plant is het belangrijk om hem op een lichte standplaats te zetten, maar niet in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen voor optimale bloei.

  De bladeren van de plant kunnen periodiek worden afgeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon te houden. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Af en toe de pot waarin de plant groeit schoonmaken om een goede luchtstroom en vochtigheidsniveau te behouden.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant dicht bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht, dit kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Lilium longiflorum gedijt het beste bij een gematigde tot warme temperatuur, tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel is en niet onder de 15 graden Celsius zakt.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant, idealiter tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, omdat dit de plant kan schaden. Regelmatig besproeien kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De plant heeft een voorkeur voor een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en de groei van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig.

 • Omschrijving

  Lilium longiflorum, ook bekend als de witte lelie, is een prachtige bloeiende plant met grote, trompetvormige bloemen. De bloemen zijn meestal wit van kleur en verspreiden een heerlijke zoete geur. Deze plant staat bekend om zijn elegante uitstraling en wordt vaak gebruikt in bruidsboeketten en bloemstukken. Lilium longiflorum gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Deze lelieplant kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt en bloeit meestal in de zomer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.