Basella alba 'Rosebud'

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Basella alba 'Rosebud' is een klimplant met opvallend roze en groen gekleurde bladeren die lijken op rozenknoppen. Deze plant kan tot wel 10 meter hoog klimmen en heeft stevige stelen. De 'Rosebud' variant bloeit met kleine witte bloemen die lijken op rozen. Het is een snelle groeier die van warme, vochtige omstandigheden houdt en goed gedijt in de volle zon. De eetbare bladeren en stelen van deze plant worden vaak gebruikt in Aziatische gerechten vanwege hun knapperige textuur en milde spinaziesmaak.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Basella alba 'Rosebud' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft alleen regelmatig water en lichte bemesting nodig. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in een warme en lichte omgeving. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en af en toe de bladeren te controleren op ongedierte.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij veel indirect zonlicht ontvangt. Het liefst in een ruimte met veel natuurlijk licht.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Houdt rekening met de luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat licht. Plaats de plant daarom op een plek met helder, indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Basella alba 'Rosebud' houdt van warmte. Het is een tropische plant die goed gedijt bij temperaturen tussen de 18 en 27 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om hem gezond te houden.

  Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en heeft bloemen die ongeveer twee weken bloeien. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de specifieke groeiomstandigheden in huis.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt bij het zuiveren van de lucht in huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant daarom op een plek met een gematigde temperatuur.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het snoeien kan het beste in het voorjaar worden gedaan om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in het water blijven staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is aan te raden om de plant in de zomer meer water te geven dan in de winter.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit voldoende drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water en vergeet niet om af en toe voedingsstoffen toe te voegen voor optimale groei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware, compacte grondsoorten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten bevordert de groei van de plant.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder dood blad en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen, maar spoel de bladeren af met lauwwarm water indien nodig.

  De plant heeft veel licht nodig en moet het liefst op een plek staan waar het direct zonlicht kan ontvangen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4 uur per dag direct zonlicht krijgt. Vermijd te felle zon in de zomer om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of plotselinge temperatuurwisselingen. Het is belangrijk om de plant buiten het bereik van tochtige deuren en ramen te plaatsen.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Zorg voor een constante luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te droge lucht kan leiden tot uitgedroogde bladeren en groeiproblemen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Basella alba 'Rosebud' is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en gezondheid van deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die specifiek is samengesteld voor kamerplanten om tekorten te voorkomen. Overbemesting kan leiden tot ophoping van zouten in de potgrond, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Basella alba 'Rosebud' is een klimplant met opvallend roze en groen gekleurde bladeren die lijken op rozenknoppen. Deze plant kan tot wel 10 meter hoog klimmen en heeft stevige stelen. De 'Rosebud' variant bloeit met kleine witte bloemen die lijken op rozen. Het is een snelle groeier die van warme, vochtige omstandigheden houdt en goed gedijt in de volle zon. De eetbare bladeren en stelen van deze plant worden vaak gebruikt in Aziatische gerechten vanwege hun knapperige textuur en milde spinaziesmaak.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.