Impatiens (Walleriana Grp) 'Rosette'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens 'Rosette' is een compacte en bossige plant met kleine, ronde bladeren die een donkergroene kleur hebben. De bloemen zijn roze en hebben een roosachtige vorm, waardoor ze een romantische uitstraling hebben. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. 'Rosette' gedijt goed in de schaduw en is daarom ideaal voor schaduwrijke plekken in de tuin. Deze plant is perfect voor het opfleuren van borders, hangmanden en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • nee, de Impatiens (Walleriana Grp) 'Rosette' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet in de winter groen blijft. Vervang de plant dus jaarlijks voor een nieuwe.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Rosette' is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te zetten tijdens de wintermaanden of om deze als eenjarige plant te behandelen. Het kan goed gedijen in potten of hanging baskets.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) 'Rosette' is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in de schaduw. Het is een ideale keuze voor beginners in tuinieren.

  Impatiens hebben voldoende ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen, het is aan te raden om ze ongeveer 20 tot 30 cm uit elkaar te planten. Hierdoor kunnen ze goed groeien en bloeien. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de planten voor een optimale groei.

  Ja, Impatiens Walleriana groeit goed in de schaduw en gedijt het beste op een plek met indirect zonlicht. Het is een perfecte plant voor schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg wel voor voldoende water en voeding voor een gezonde groei.

  Impatiens 'Rosette' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te droog is voordat je water geeft. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant 2-3 keer per week water te geven.

  Ja, Impatiens zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit maakt de planten een goede keuze voor het aantrekken van deze bestuivers naar de tuin.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Rosette' trekt voornamelijk bijen en hommels aan als bestuivers. De plant biedt voedsel en beschutting voor insecten in uw tuin, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. Het is echter geen inheemse plant en kan invasief zijn in sommige gebieden.

  Deze plant bloeit vanaf de late lente tot aan de herfst. De bloeiperiode kan duren van juni tot oktober.

  Impatiens kunnen niet goed tegen de volle zon en geven de voorkeur aan schaduwrijke plekken. Direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren en bloemen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wel voldoende licht krijgt, maar niet direct in de zon staat.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is beter om de plant niet te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Rosette' heeft geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk bekend om zijn kleurrijke bloemen en compacte groei. Toch kan de dichte begroeiing enigszins helpen bij het absorberen van geluid in de tuin.

 • Impatiens kunnen regelmatig worden gesnoeid om ze compact en gezond te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en nieuwe groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant in de zomer, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd plassen water. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Gebruik eventueel speciale potgrond voor bloeiende planten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een organische mulchlaag kan helpen bij het vasthouden van vocht en het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Impatiens 'Rosette' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen felle zon en wind. Deze plant kan goed gedijen onder bomen of in borders met veel blad.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door bijvoorbeeld een dikke laag mulch rond de plant aan te brengen. Het is ook mogelijk om de plant te verplaatsen naar een beschutte locatie tijdens koudere maanden.

  Houd de plant goed vochtig door regelmatig water te geven, vooral in warme periodes. Vermijd blootstelling aan felle zon en zorg voor een voedzame grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulchen is belangrijk voor het behouden van vocht en het onderdrukken van onkruid in de tuin. Het zorgt ook voor isolatie en beschermt de wortels van de plant tegen extreme temperaturen. Gebruik organische mulch zoals boomschors, bladeren of compost voor het beste resultaat.

  De plant gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kun je gebruik maken van natuurlijke middelen zoals afrikaantjes of knoflookspray. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en verwijder regelmatig dode bladeren en plantenresten om plagen te voorkomen. Als er toch nog sprake is van een ernstige plaag, kun je overwegen om een biologisch bestrijdingsmiddel te gebruiken.

 • Omschrijving

  Impatiens 'Rosette' is een compacte en bossige plant met kleine, ronde bladeren die een donkergroene kleur hebben. De bloemen zijn roze en hebben een roosachtige vorm, waardoor ze een romantische uitstraling hebben. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. 'Rosette' gedijt goed in de schaduw en is daarom ideaal voor schaduwrijke plekken in de tuin. Deze plant is perfect voor het opfleuren van borders, hangmanden en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.