Sedum sieboldii

Sedum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sedum sieboldii is een vetplant met dikke, vlezige bladeren die een blauwgroene kleur hebben en bedekt zijn met een zilverachtige glans. De plant vormt lage, kruipende rozetten die dicht bij elkaar groeien en een tapijtachtig effect creëren. In de zomer bloeit Sedum sieboldii met kleine, stervormige roze bloemen die boven het bladerdak uitsteken. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige, droge omstandigheden. Sedum sieboldii wordt vaak gebruikt als bodembedekker in rotstuinen, borders of als hangplant in hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw en heeft slechts af en toe wat water nodig. Regelmatig verpotten is niet nodig.

  Ja, Sedum sieboldii heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Te weinig licht kan zorgen voor bleke bladeren en achteruitgang van de plant.

  Sedum sieboldii heeft matig water nodig en moet tussen gietbeurten goed kunnen drogen. Het is aanbevolen om ongeveer eens per week water te geven, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Sedums houden van veel zonlicht en zullen goed gedijen op een zonnige plek. Ze kunnen echter ook gedijen in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht krijgen om gezond te blijven.

  Ja, ik hou van warmte en ben het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 18 en 23 graden Celsius is. Te veel kou kan mijn groei belemmeren en mijn bladeren beschadigen. Zorg er dus voor dat ik op een plek sta waar ik lekker warm kan blijven.

  Sedum sieboldii bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, Sedum sieboldii staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een populaire keuze onder liefhebbers van kamerplanten vanwege zijn mooie uiterlijk en functionele voordelen. Het is aan te raden om deze plant in huis te zetten voor een schonere en gezondere leefomgeving.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Zorg ook voor voldoende licht en luchtvochtigheid op mijn standplaats.

 • Deze plant heeft weinig snoei nodig. Je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen voor een verzorgde uitstraling. Eventueel kun je na de bloei de bloemstelen terugsnoeien voor een compactere groei.

  De Sedum sieboldii heeft matig water nodig. Laat de grond tussen gietbeurten drogen, maar zorg ervoor dat de wortels niet helemaal uitdrogen. Geef in de lente en zomer eens in de twee weken water, en in de herfst en winter eens in de maand.

  De Sedum sieboldii gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een beetje grof zand erdoor gemengd. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik een lichtgewicht potgrond met een lage voedingswaarde om overbemesting te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het toevoegen van organisch materiaal kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Sedum sieboldii heeft weinig onderhoud nodig en is zeer gemakkelijk te verzorgen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en geef hem af en toe water. Het is belangrijk dat de grond goed kan opdrogen tussen gietbeurten door.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte borstel of doek gebruiken om stof en vuil van de bladeren te verwijderen. Besproei de plant af en toe met water om het stof weg te spoelen en de bladeren fris te houden. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste in direct zonlicht of fel indirect licht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt om gezond te blijven. Vermijd te weinig licht, omdat dit kan leiden tot langwerpige, bleke bladeren en een minder compacte groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen en tocht. Over het algemeen gedijt deze plant goed in een gematigde kamertemperatuur.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid nodig tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien, vooral tijdens de warmere maanden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en groeiproblemen.

  De Sedum sieboldii plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de bodem en eventueel aanpassen van de zuurgraad kan bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Sedum sieboldii heeft weinig voedingsstoffen nodig en kan goed gedijen op arme grond. Het is voldoende om de plant één keer per jaar te bemesten met een milde meststof voor kamerplanten in het voorjaar. Overbemesting kan leiden tot te veel groei en minder bloei.

 • Omschrijving

  Sedum sieboldii is een vetplant met dikke, vlezige bladeren die een blauwgroene kleur hebben en bedekt zijn met een zilverachtige glans. De plant vormt lage, kruipende rozetten die dicht bij elkaar groeien en een tapijtachtig effect creëren. In de zomer bloeit Sedum sieboldii met kleine, stervormige roze bloemen die boven het bladerdak uitsteken. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige, droge omstandigheden. Sedum sieboldii wordt vaak gebruikt als bodembedekker in rotstuinen, borders of als hangplant in hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.