Codiaeum variegatum 'Norma'

Codiaeum var. grootbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Codiaeum variegatum 'Norma' is een kleurrijke kamerplant die bekend staat om zijn bonte bladeren in verschillende tinten groen, geel, rood en oranje. De bladeren van deze plant hebben een opvallende tekening en zijn langwerpig van vorm. 'Norma' groeit als een struikachtige plant en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Let op: de plant is giftig bij inname, dus houd deze buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed bij warme temperaturen en indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Codiaeum variegatum 'Norma' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Controleer regelmatig de grond voordat je weer water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan een lichte standplaats met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen of verbranden. Plaats de plant dus op een plek waar hij wat beschutting heeft tegen de felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het warm en licht genoeg is. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen.

  Codiaeum variegatum 'Norma' bloeit meestal niet, het is voornamelijk een bladplant.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze om als kamerplant te hebben.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit is ideaal voor zijn groei en bloei. Het is belangrijk om deze temperatuur zo stabiel mogelijk te houden voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

 • Het snoeien van deze plant kan het best worden gedaan in het voorjaar, om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip eventuele uitlopers terug om de vorm van de plant te behouden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd vochtig is maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant doet het goed in een mengsel van potgrond met zand en perliet voor een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven.

  Codiaeum variegatum 'Norma' gedijt het best in een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Een lichte en luchtige potgrond is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd teveel water geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig stofvrij te maken met een zachte doek of kwast. Vermijd hierbij het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen. Een lichte nevel met water kan helpen om de bladeren fris te houden.

  De Codiaeum variegatum 'Norma' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant dus op een locatie waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een lichte standplaats zal de groei en kleur van de bladeren bevorderen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15°C. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet te veel schommelt.

  De plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid, dus het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Het kan goed gedijen in een omgeving met een luchtvochtigheid tussen de 60-80%. Let er op dat de bladeren kunnen verkleuren of bruin worden bij een te lage luchtvochtigheid.

  De Codiaeum variegatum 'Norma' heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen eens in de 4-6 weken voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor speciale kamerplantenmest volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pas op dat je niet te veel mest geeft, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  Codiaeum variegatum 'Norma' is een kleurrijke kamerplant die bekend staat om zijn bonte bladeren in verschillende tinten groen, geel, rood en oranje. De bladeren van deze plant hebben een opvallende tekening en zijn langwerpig van vorm. 'Norma' groeit als een struikachtige plant en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Let op: de plant is giftig bij inname, dus houd deze buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.