Codiaeum variegatum 'Mrs. Iceton'

Codiaeum var. kleinbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Codiaeum variegatum 'Mrs. Iceton' is een prachtige kamerplant met opvallende groen-gele bladeren met rode aderen en randen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 1 meter hoog worden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verzorgen door hem voldoende water en licht te geven. 'Mrs. Iceton' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Deze plant voegt een vrolijk en kleurrijk accent toe aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant staat bekend om zijn kleurrijke bladeren en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. Hij gedijt goed bij regelmatige watergift en een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant af en toe te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Het liefst staat hij op een plek met indirect, helder licht. Het vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Codiaeum heeft gemiddeld één keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht droog is. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus let op dat de plant niet te lang in een te vochtige grond staat.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel felle zon kan namelijk de bladeren beschadigen. In een lichte ruimte zal deze plant goed gedijen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18°C en 24°C. Plaats de plant dus op een warme plek in huis, bij voorkeur niet in de buurt van tocht of kou. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  De Codiaeum variegatum 'Mrs. Iceton' bloeit niet.

  Ja, de plant Codiaeum variegatum 'Mrs. Iceton' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving binnenshuis. Het is daarom een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die de luchtkwaliteit verbetert.

  Ja, de plant geniet van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is daarom belangrijk om hem op een geschikte plek neer te zetten waar hij deze temperatuur kan behouden.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren verwijderd moeten worden. Het is belangrijk om handschoenen te dragen vanwege het giftige sap van de plant. Verder kan de plant af en toe worden bijgeknipt om de vorm te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed doorlaatbaar is en dat eventueel overtollig water kan weglopen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Gebruik eventueel een potgrond speciaal voor kamerplanten voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft en vermijd te natte of droge omstandigheden. Het regelmatig bemesten van de bodem zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant vraagt om een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Af en toe de bladeren afstoffen om de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van deze plant af en toe voorzichtig afstoffen met een zachte doek om stof te verwijderen. Gebruik lauwwarm water om eventuele vlekken op de bladeren weg te vegen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen.

  De Codiaeum variegatum 'Mrs. Iceton' heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek in huis waar voldoende indirect zonlicht aanwezig is. Het liefst staat de plant op een lichte plek, zoals voor een raam op het oosten of westen.

  Deze plant gedijt het best bij kamertemperatuur, tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn om de plant gezond te houden, vooral tijdens de droge wintermaanden. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant daarom niet te dicht bij een verwarming of airconditioning.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde en het aanpassen indien nodig kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant heeft behoefte aan wekelijkse bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en verminder de bemesting tijdens de wintermaanden. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Codiaeum variegatum 'Mrs. Iceton' is een prachtige kamerplant met opvallende groen-gele bladeren met rode aderen en randen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 1 meter hoog worden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verzorgen door hem voldoende water en licht te geven. 'Mrs. Iceton' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Deze plant voegt een vrolijk en kleurrijk accent toe aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.