Codiaeum variegatum 'Pictum'

Codiaeum var. kleinbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Codiaeum variegatum 'Pictum' is een prachtige en kleurrijke kamerplant met opvallende bladeren. De bladeren hebben een mix van groen, geel, oranje en rood, waardoor ze een levendige uitstraling hebben. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien, maar houdt van warme en vochtige omstandigheden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en wat licht nodig heeft. De Codiaeum variegatum 'Pictum' voegt een vrolijke en exotische sfeer toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een warme, vochtige omgeving. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor optimale groei. Het is raadzaam om de plant af en toe af te stoffen om de bladeren stofvrij te houden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet hem dus op een plek met veel indirect zonlicht en vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De Codiaeum variegatum 'Pictum' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft maar niet te nat. Controleer altijd eerst de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt van fel, indirect zonlicht en verdraagt ook wat schaduw. Direct zonlicht kan echter leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom beter om de plant uit de felle middagzon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Koudere temperaturen kunnen de groei van de plant vertragen of zelfs schade veroorzaken. Zorg er dus voor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De Codiaeum variegatum 'Pictum' bloeit meestal in de lente en zomermaanden en kan enkele weken tot maanden bloeien.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het kan giftige stoffen uit de lucht filteren en een gezondere leefomgeving creëren. Het is dan ook een populaire keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het vermijden van te hoge of te lage temperaturen is belangrijk voor de gezondheid van deze kamerplant.

 • Je kunt deze plant snoeien door de bovenste delen van de stengels af te knippen om de groei te bevorderen en een compactere vorm te behouden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de vroege zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, de grond moet altijd licht vochtig zijn maar niet te nat. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen het water geven door. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Naast potgrond kan ook speciale grond voor kamerplanten gebruikt worden.

  Deze kamerplant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Vermijd kalkrijke grond en zorg voor een lichtzure tot neutrale pH-waarde.

  De plant heeft veel zonlicht nodig en moet regelmatig worden bewaterd, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig af te stoffen om de bladeren stofvrij te houden.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof en vuil te verwijderen. Je kunt ook af en toe de bladeren licht besproeien met water om ze fris te houden. Zorg ervoor dat je de plant niet te vaak schoonmaakt om beschadiging te voorkomen.

  De Codiaeum variegatum 'Pictum' heeft veel licht nodig om te gedijen, maar moet worden beschermd tegen direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt voor optimale groei. Plaats de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten of westen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 13 graden Celsius daalt, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet hoog zijn, idealiter tussen de 50-60%. Dit kan bereikt worden door regelmatig besproeien van de bladeren en het plaatsen van een luchtbevochtiger in de ruimte. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladpunten en bladval.

  Deze plant gedijt het best op een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Het is essentieel om de specifieke behoeften van de plant in gedachten te houden bij het kiezen van de juiste bodem.

  Kamerplanten hebben in het algemeen eens per maand bemesting nodig tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en houd de dosering volgens de aanbevelingen op de verpakking aan. Te veel mest kan leiden tot verbranding van de wortels en beschadiging van de plant.

 • Omschrijving

  Codiaeum variegatum 'Pictum' is een prachtige en kleurrijke kamerplant met opvallende bladeren. De bladeren hebben een mix van groen, geel, oranje en rood, waardoor ze een levendige uitstraling hebben. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien, maar houdt van warme en vochtige omstandigheden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en wat licht nodig heeft. De Codiaeum variegatum 'Pictum' voegt een vrolijke en exotische sfeer toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.