Adiantum 'Monocolor'

Adiantum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Adiantum 'Monocolor' is een prachtige varenplant met fijngeveerd blad dat een elegante uitstraling geeft in huis. Deze plant staat bekend om zijn unieke bladstructuur en diepgroene kleur. De 'Monocolor' variant heeft een egale bladkleur zonder bonte patronen of strepen. Het is een gemakkelijke kamerplant die goed gedijt in een lichte, vochtige omgeving. Deze Adiantum is perfect voor liefhebbers van subtiele planten met een verfijnde uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Adiantum 'Monocolor' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft slechts af en toe wat extra aandacht nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Tekort aan licht kan leiden tot een slechte groei en verkleuring van bladeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Het is aan te raden om ongeveer 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Nee, Adiantum 'Monocolor' houdt niet van fel zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht krijgt. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren van de plant.

  Ja, de Adiantum 'Monocolor' houdt van warmte. De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  Adiantum 'Monocolor' bloeit niet, omdat het een varensoort is. Deze plant staat vooral bekend om zijn decoratieve bladeren. De plant kan het hele jaar door in bloei staan door zijn groene bladeren.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren verbetert de luchtkwaliteit in huis. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van kamerplanten kan de lucht in huis gezonder maken.

  Ja, de plant 'Adiantum Monocolor' gedijt goed op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit is de ideale omgevingstemperatuur voor deze plant om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen dit temperatuurbereik.

 • Het is niet nodig om de Adiantum 'Monocolor' te snoeien, maar je kunt verwelkte of dode bladeren verwijderen om de plant er netjes uit te laten zien. Het snoeien van de plant kan gedaan worden om de groei te bevorderen en om de vorm te behouden. Het is aan te raden om dit in de lente of zomer te doen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef de plant liever regelmatig kleine hoeveelheden water dan af en toe veel water. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor Adiantum 'Monocolor' is het belangrijk om vochtige, goed doorlatende potgrond te gebruiken. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten met extra perlite of zand kan helpen om de juiste balans van vocht en luchtigheid te behouden. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig bij te vullen of te vervangen.

  De Adiantum 'Monocolor' gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte of te droge grond en geef regelmatig water om de bodem vochtig te houden. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd het om de potgrond te laten uitdrogen. Houd de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe wat voeding geven tijdens de groeiperiode zal de plant goed doen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek. Je kunt ook de bladeren afspoelen onder lauw water om ze schoon te maken. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt om schimmel te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats ze daarom bij een raam op het oosten, westen of zuiden. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 21 graden Celsius. Het is belangrijk om te zorgen voor een constante temperatuur en om tocht te vermijden. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen.

  De Adiantum 'Monocolor' gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid, te vergelijken met tropische omstandigheden. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de plant tussen de 60% en 80% ligt. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Adiantum 'Monocolor' gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant.

  Voor het bemesten van kamerplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen elke 4 weken vloeibare kamerplantenmest te geven. Gebruik in de wintermaanden minder mest, bijvoorbeeld eens in de 6-8 weken, omdat de plant dan minder groeit. Zorg ervoor dat de plant na het bemesten voldoende water krijgt om de voedingsstoffen goed op te kunnen nemen.

 • Omschrijving

  De Adiantum 'Monocolor' is een prachtige varenplant met fijngeveerd blad dat een elegante uitstraling geeft in huis. Deze plant staat bekend om zijn unieke bladstructuur en diepgroene kleur. De 'Monocolor' variant heeft een egale bladkleur zonder bonte patronen of strepen. Het is een gemakkelijke kamerplant die goed gedijt in een lichte, vochtige omgeving. Deze Adiantum is perfect voor liefhebbers van subtiele planten met een verfijnde uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.