Adiantum tenerum 'Scutum Roseum'

Adiantum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Adiantum tenerum 'Scutum Roseum' is een prachtige varen met donkergroene bladeren die een zachtroze tint hebben aan de onderzijde. De bladeren van deze plant zijn klein en fijn van structuur, wat zorgt voor een elegante uitstraling. Het is een compact groeiende varen die perfect is voor in een hanging basket of als onderdeel van een terrarium. Deze varen houdt van een lichte standplaats zonder direct zonlicht en vraagt regelmatig water om de grond vochtig te houden. Door zijn unieke bladeren en gemakkelijke verzorging is de Adiantum tenerum 'Scutum Roseum' een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat, en geef regelmatig wat plantenvoeding. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht.

  Ja, Adiantums hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor goede groei en gezonde bladeren. Te weinig licht kan leiden tot problemen zoals gele bladeren en langzame groei.

  Adiantum tenerum 'Scutum Roseum' heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de omgevingscondities zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  De Adiantum tenerum 'Scutum Roseum' houdt niet van de felle zon, het is beter om de plant op een plek met indirect licht te plaatsen. Te veel direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom aan te raden de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Adiantum tenerum 'Scutum Roseum' houdt van warmte. Het is een kamerplant die gedijt bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  Deze plant bloeit niet en is voornamelijk gekend om zijn decoratieve bladeren. De bladeren blijven het hele jaar door mooi en gezond, waardoor de plant het hele jaar door aantrekkelijk blijft.

  De Adiantum tenerum 'Scutum Roseum' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zorgt voor een schonere en gezondere leefomgeving. Deze plant is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de Adiantum tenerum 'Scutum Roseum' staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Je kunt dode bladeren en bruine punten van de bladeren verwijderen door ze voorzichtig af te knippen met een scherpe schaar. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden en de groei te bevorderen. Overmatig snoeien kan de plant echter beschadigen, dus wees voorzichtig en snoei alleen wat echt nodig is.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels van de plant in water blijven staan, dit kan leiden tot wortelrot. Besproei de bladeren regelmatig met een plantenspuit om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Een pH-waarde tussen 6,1 en 7,6 is ideaal voor een goede groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig en mag niet uitdrogen. Houd de grond vochtig, maar zorg voor goede afwatering. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

  De bladeren van deze plant kunnen stof en vuil verzamelen, dus af en toe is het goed om ze schoon te maken met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden en de bladeren fris te houden.

  De Adiantum tenerum 'Scutum Roseum' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. In de winter kan de plant baat hebben bij extra licht in de vorm van een groeilamp.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en verwarmingselementen te houden. Als de temperatuur constant is, zal de plant het beste gedijen.

  De plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid, dus regelmatig besproeien helpt de plant gezond te houden. Plaats de plant indien mogelijk in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid, zoals de badkamer of keuken. Let op dat de bladeren niet te nat worden om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingstekorten, terwijl een te lage zuurgraad de wortels kan beschadigen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond en sterk te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Adiantum tenerum 'Scutum Roseum' is een prachtige varen met donkergroene bladeren die een zachtroze tint hebben aan de onderzijde. De bladeren van deze plant zijn klein en fijn van structuur, wat zorgt voor een elegante uitstraling. Het is een compact groeiende varen die perfect is voor in een hanging basket of als onderdeel van een terrarium. Deze varen houdt van een lichte standplaats zonder direct zonlicht en vraagt regelmatig water om de grond vochtig te houden. Door zijn unieke bladeren en gemakkelijke verzorging is de Adiantum tenerum 'Scutum Roseum' een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.